Yükseliş - Julie Plec / Kitap Yorumu (The Originals #1)


Herkese merhaba

The Originals izleyicilerinden biri olarak bu kitabın çıkacağı haberini aldığımdan beri hemen okumam lazım deyip durdum. Nihayet çıktı ve fırsat bulur bulmaz okudum. Bir kere diziyle alakalı değil onu baştan belirteyim. Köken vampirlerin 1700'lerdeki halini okuyoruz. New Orleans'a geleli 9 yıl olmuş ve orda henüz kurtlar ve cadılar tarafından kabul görmüyorlar. Yeni vampir yapmaları yasak, kendilerine ait bir evleri yok. Sadece güçleri ve birbirlerine bağlılıkları var. 

Elijah oraya yerleşebilmeleri için bir ev bulma derdinde. Klaus herzamanki gibi her şeye karşı ve Rebekah yine aşk peşinde. Kısacası hepsinin doğası aynı ama bugünün yakınında bile değiller. Kol ve Fin yine tabutlarında dinleniyor o yüzden bu kitapta yer almıyorlar.

Bu kitapta en ilgi çekici olay tabii ki Klaus. Çünkü Klaus aşık. Hem de nasıl aşık, okudukça yakıştıramadım Klaus'a :) Aşık olduğu kız yani Vivianne nişanlı. O evlilik gerçekleşirse kurt adamlar ve cadılar arasında barış olacaktır ama nişanın olduğu gece gelini gören Klaus ona gönlünü kaptırmıştır. Ve vazgeçmeye hiç niyeti yoktur.

Kitap bölümlerden oluşuyor. Her bölümde sırayla bir köken vampiri okuyoruz. O kadar hızlı ilerliyor ki kitap hemen bitiveriyor. Serinin devam kitapları nasıl beklenir hiç bilmiyorum ama haftada bir yayınlanan dizi ile idare edeceğiz artık.

Yazar aynı zamanda dizinin senaristlerinden biri. O yüzden diziden farklı bir şey yok kitapta. Sadece zaman açısından farklılık var. Bu da konsantre olmayı kolaylaştırıyor. Kitapla ilgili tek sorun çabuk bitmesi. Go Kitap umarım serinin ikinci kitabını hemen çıkarır. Seri 30 kitaplık olsa yine okurum ben sorun değil :)

Biraz kapaktan bahsedeyim. Kapakta Klaus ve Rebekah var. Orijinal kapakta sadece Klaus var. İki türlü de güzel. Kapağı mıknatıslı, yine ayracı var. İçerik kadar dışı da mükemmel. Her haliyle sevdiğim bir kitap oldu. Tek dileğim devam kitaplarının mümkün olan en kısa sürede basılması. Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder