Yalnızlığa Çare Bulundu - Suri Rosen / Yorum ve Çekiliş


Orijinal İsim: Playing With Matches
Yazar: Suri Rosen
Çevirmen: Şafak Tahmaz
Yayınevi: Parodi Yayınları
Sayfa: 272
Baskı Yılı: 2014

Herkese merhaba

Öncelikle ilk defa çöpçatanlığı konu alan bir şey okudum. Eğlenceli, keyifliydi. İyi ki turunu yapmışız.

Raina, 16 yaşında, liseye giden, New York'taki okulundan atıldığı için teyzesinin yanına yaşamaya gelmiştir ve orada okula başlamıştır. Eski okulunu ve arkadaşlarını özleyen Raina bu okulunda bir türlü arkadaş edinemez. Otobüs yolculuğu yaptığı sıralarda beraber oturduğu kızıl kafalı kızın yani Tamara'nın okuduğu kitapları yanında oturdukça okumaya başlar. Böylece bir süre sonra aralarında güzel bir arkadaşlık başlar. Tamara ile yaptığı bir muhabbet sonucu kendini çöpçatanlık yaparken bulan Raina'nın çöpçatan mail adresinin duyulmaya başlamasıyla eş arayan onlarca kişi kendisine mail göndermeye başlar ve yapayalnız hayatında ablasını düşünerek bu işe girer. Raina'nın tesadüf eseri başladığı bu iş tüm vaktini alsa da ona farklı bir bakış açısı kazandırır.

Mail adresine gelen mailler ve Rain'in verdiği cevaplar, hedefe yönelik çalışması, okuldaki durumu kritik olduğu halde vaktini umutsuz insanların mutluluğu için kullanması bence hoştu. Dili oldukça yalın. Akıcı bir roman. Başlayan bitirmek istiyor bir an önce. Romanın kısa olması da çabuk bitmesinde bir etken. Kapağı da zaten gördüğünüz gibi şirin mi şirin. Bir de ayracı olsa süper olacaktı bence.

ARKA KAPAK

"Ya kaderiniz hiç beklemediğiniz birinin ellerindeyse?"

Belki o da uzakta bir yerlerde farkında olmadan seni bekliyordur. Belki de şu an yanı başındadır ve sen onu göremiyorsundur. Ya da oradadır, biliyorsundur bir adımını beklediğini. Bir adım, sonra bir adım daha… Korkma, artık yalnız değilsin! Aşk var yanı başında! 

"Kıpır kıpır, eğlenceli ve sürükleyici bir hikâye." 
-Kirkus Reviews-

"Hayatta her an karşımıza çıkabilecek olayları konu alan bu büyüleyici hikâyede herkesin anıları canlanacak." 
-School Library Journal-

ÇEKİLİŞ
a Rafflecopter giveaway

1 yorum:

  1. Kapak hoşuma gitmişti ama yorumdan sonra alırım ben bu kitabı. Okurken eğlenmeyi seviyorum ya ben =)

    YanıtlaSil