Kül - Shani Petroff & Darci Manley / Kitap Yorumu


Kül inanılmaz bir romandı. Baştan sona merak içindeydim. Hatta bitirdiğim andan beri daha fazla merak içindeyim. O nasıl bir sondur öyle...

Öncelikle kitapta karakter bol. İlk başta hangisi asıl karakter anlaşılmıyor. Gerçi şunlar asıl demek pek doğru değil bu roman için. Her karakterin bir oluş sebebi var. Kısaca konusundan bahsedeyim.

En alt tabakanın Kül olduğu 7 farklı halka var. Bir de bu 7 halkaya ek olarak Renksizler var ve devlet bu Renksizler'i kontrol altında tutmak istediği için onlara yüksek vergiler koyuyor. Böylece aileler vergiyi ödeyemeyeceği için onları güvenli bölge olarak belirlenen yere göndermek zorunda kalıyor. Tüm bebekler doğduğunda kaderleri belli oluyor ve halka ataması yapılıyor. Renksiz olarak kitapta yerini almış karakterimiz Dax. İki abisi mor(en üst halka) ve ailesi sarı halkada yaşıyor. Dax, ailesiyle yaşayan ender Renksizlerden. Bu da onlara pahalıya patlıyor. 

Abilerinden biri kader uzmanı olan Link. Link'in geleceğin bakanı Madden ile geçmişte yaşadığı bir ilişki var. Diğer abi Aldan, bir atlet ve kader gününde onun başına gelen şey bazı şeyleri tetikliyor. En önemlisi de Madden ve Dax ile ilgili olan sır. Hele kitabın sonunda öğrendikleri şey insanı meraktan çatlatır.

Eminim karakterlerin bir kısmı serinin devam kitabında daha fazla önem kazanacak. Ancak bu kitabın asları yukarıda saydıklarım haricinde Sol, Hortlaklar(Zane, Oena, Thom,Raze) ve Aya. Daha merak ettiğim kişiler var tabii ki ama diğer kitabın yorumuna saklayacağım onları. Umarım az çok anlatabilmişimdir çünkü okuyacaklar için tadı kaçsın istemiyorum. Kesinlikle okunması gereken bir kitaptı. Yazarların kalemine bayıldım. Konusuyla, cümleleriyle benzerlerinden ayrılmayı başarmışlar bence. Son okuduğum kitaptaki hayal kırıklığından sonra Kül çok iyi geldi. Umarım devam kitabı hemen çıkar.

0 yorum:

Yorum Gönder