RKBT 1. Gün: Satılık - İlknur Birdal / Yorum ve Çekiliş


Orijinal İsim: Satılık
Yazar: İlknur Birdal
Yayınevi: Postiga Yayınları
Sayfa: 472
Baskı Yılı: 2015


Adı adeta kaderini yansıtan Hüzün ve abisinin ölümünden kendini sorumlu tutan ailesine düşkün Devran... 17 yaşındaki Hüzün, öz babasını hiç tanımamıştır. Annesi ise kendini bildi bileli ilgisizdir. Üvey babasının işkencelerine katlanırken liseyi bitirmeye çalışmaktadır ama hayalleri üvey babasının onu bar görünümündeki bir geneleve satmasıyla biter. Devran, Hüzün'ü ilk gördüğünde gözünü genç kızdan alamaz. Masada oturduğu kişilerin isteğiyle ilk andan beri gözünü alamadığı Hüzün'ü seçer ve kendinde olmayacak derece sarhoştur. Sabah uyandığında her şey tüm açıklığıyla ortaya çıkar. Devran, Hüzün'ü diğer çalışanlar gibi sanmıştır ama hiçbir şey düşündüğü gibi değildir ve aklına gelen tek şey Hüzün'ü ordan kurtarmaktır.

Devran, odun bir karakter değil en azından ilk anlar dışında. Ailesine bağlı hatta babası istediği için hiç sevmediği biriyle nişanlanır. Abisinin ölümü ve geçmişleri onu hep rahatsız etmiştir. Hüzün ise doğduğundan beri ezilmiş ve öz babasının onu istemediğini düşünmüştür. Tek istediği okulunu bitirmek ve hasta olan küçük erkek kardeşini o evden kurtarmaktır.

Türk filmi tadında bir romandı. Yan karakterler oldukça boldu. Herkesin bir şekilde birbiriyle ilgisi vardı. Bu kısımlar çok gerçekçi gelmedi tabii ki kurgulanmış sonuçta. Yazar mutlu bir hikaye yazmak istemiş. Hayat yeterince mutsuz ediyor zaten değil mi? En azından kitaplar mutlu sonla bitsin :)

Kapak oldukça dikkat çekiciydi zaten. Benim hoşuma gitti. Kitabın hataları boldu ve birkaç mantık hatası vardı ama bu durum sanıyorum kısa zamanda düzeltilir. Akıcıydı, bir bölüm daha okuyayım derken bir bakıyorsunuz kitap bitmiş.

Benim mutlu sonla bitmesi dışında hoşuma giden bir şey de bölüm başlarındaki şiirlerdi. RKBT olarak bu şiirlerle ilgili de bir çalışmamız olacak. Takip etmeyi unutmayın. Çekilişe hem blogtan hem RKBT facebook sayfasından katılabilirsiniz. Mutlu günler :)

ARKA KAPAK

Her aşk kendi sınavıyla cebelleşir.
Devran ve Hüzün...

Onların yolu bir bar kapısında kesişti. Kader hiç ummadıkları anda, hiç ummadıkları bir yerde onları bir araya getirdi. Hayatın karşısında yeteri kadar kırılan kalpleri yeni bir serzenişi daha kaldırabilecek miydi?

Hüzün'ün korumak istediği kalbi, Devran'ın hayatını karmaşalar içine sürükleyen sırları vardı. Pis bir barın üst katında sahip olduğu kızın hayatının bilmecesi olacağını hiç hesaplamamıştı. 

Sırlar ortaya çıktıkça değişen hayatlara, her aşkın kendi içinde verdiği savaşlara şahit olacaksınız.

"Sana sahip olmak hayatımda yaptığım tek doğruydu. Söylemesi biraz tuhaf olsa da, hayatım boyunca satın aldığım en güzel hediyesin."


"Sen benim başıma gelen en güzel yanlıştın. Seni Seviyorum Devran... Mutluluk benim için senin dudaklarının arasında ve sen bu gece sadece beni sevdiğini fısılda..."

ÇEKİLİŞ
a Rafflecopter giveaway

1 yorum: