Senden Sonra Bir Gün - Phaedra Patrick / Yorum


Bursa Kitap Fuarı'ndan önce satışına başlanan Senden Sonra Bir Gün alıntıları sebebiyle çok merak ettiğim bir kitaptı. Bu yüzden fuar listemde de vardı ve aldım. Okumak için fazla beklemek istemedim ve iyi ki beklememişim. O kadar güzel bir romandı ki elimden bırakmak istemedim. Umuda ihtiyacınız olduğu bir anda okumanızı tavsiye ederim. Kesinlikle havanızı değiştirecektir. 

Arthur, 69 yaşındadır ve 1 yıl önce çok sevdiği eşini kaybetmiştir. Başka ülkede yaşayan, kendi ailesini kurmuş oğlu ve ayrı bir evde yaşayan, öğretmen olan kızı Lucy'nin yokluğunda yasını bir türlü sonlandıramamıştır. Çocuklarıyla arasındaki bağın eşi Miriam olduğu da Miriam'ın ölümünden sonra ortaya çıkmıştır. Son bir yıldır günlük rutinlerini asla aksatmayan ve insanlardan uzak durmaya özen gösteren Arthur için her şey Miriam'ın eşyalarını ayırmaya başladığında değişir. Botların içinde bulduğu bir uğur bilekliği onda merak uyandırır. Bu pahalı uğur bilekliğinin eşinin olduğunu öğrendiğindeyse tek yapabildiği bu sırrın peşine düşmek olur.

Arthur bu sırrın peşine düşünce doğal olarak beklenmedik olaylarla karşılaşıyor ve her bir uğur farklı bir hikayeyi gözler önüne seriyor. Karısının evlenmeden önce onunla yaşadığının zıttı bir yaşam sürdüğünü öğrendiğinde kendini ve hayatını sorgulaması kaçınılmaz hale gelir. Çocuklarıyla problemli devam eden ilişkileri başta olmak üzere her şeye baştan başlayan Arthur'un hikayesini okurken bazen gülecek bazen duygulanacaksınız. Bu tarz romanları sevdiğim için çok severek okudum. Arkadya kitaplarını seviyorsanız mutlaka bunu da seversiniz zaten. Yazının sonunda kitaptan seçtiğim alıntıları bulabilirsiniz. Hoşça kalın.






0 yorum:

Yorum Gönder