Av Dönencesi - Büşra Toraman / Yorum (Kırmızı Başlıklı Kız #1)


Herkese merhaba

Büşra Toraman, son zamanlarda yazdıklarıyla öne çıkan Türk yazarlardan biri. Daha önce kendisinin Zincirlenmiş Kalpler isimli romanını okumuştum ama bana çok hitap etmemişti. Gerçi konuyu kavrayamamış olma ihtimalimi düşünüp serinin devam kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Belki devam kitaplarını severim. Çünkü ciddi anlamda sıra dışı bir konusu var o serinin. Konudan fazla sapmadan yeni bir serinin ilk kitabı olan Av Dönencesi'ne gelelim. Tek kelimeyle anlatmam gerekirse kitaba bayıldım. 2. kitap ne zaman çıkar diye sürekli takipteyim. Edindiğim bilgiye göre seri 4 ya da daha fazla kitaptan oluşacakmış. Ne kadar çıkarsa artık seri bozulmadığı sürece 10 kitap bile okurum ben :D


Başkarakterimiz Ada, ailesi, arkadaşı ve nişanlısıyla gittiği bir kampta kurt saldırısına uğrar. Ada dışında herkes ölür ve Ada olay anında neler olduğunu hatırlayamaz. Hastaneden taburcu olduğunda ilk işi teyzesinin Kanada teklifini kabul etmek olur. Eşiyle birlikte Kanada'da yaşayan Melisa, üniversite arkadaşı Murat'ı yemeğe davet eder ve böylece Ada'nın da hayatına girmiş olur. Aklınıza gelen tarzda bir durumdan bahsetmiyorum, asla aklınıza gelmeyecek olaylar oluyor çünkü bu noktadan sonra :) Ada'nın ölen nişanlısının abisi Ali'de bu işi çözebilmek için Kanada'ya gider. Ada ile görüştüklerinde birlikte hareket etme kararı alırlar. Ancak olaylar çok farklı gelişecektir.

Kurt saldırısında ailesini kaybeden Ada, kendisini bir anda kurtadamların arasında bulur. Kurtların iki topluluğa bölünme hikayesini öğrenen Ada, ailesini öldürenlerin de kurtadamlar olduğunu öğrenir. Aleut ve Remuslar yaşadıkları bir olaydan sonra ayrılmış ve kendilerine bir sınır belirlemiştir. Aleutlar kurallara bağlı olarak yaşarken ve modern hayata uyum sağlamayı seçerken Remuslar vahşi yaşamlarına devam etmişlerdir. Olanları çözmeye çalışan Aleut'un lideri, Ada'nın önemli olduğunu ve onların yanında kalmasının uygun olduğunu söylediğinde yapılması gereken Ada'yı Aleut evine getirmek olmuştu. Orada kurtlarla yaşamaya başlayan Ada, bir yandan eğitim alacak bir yandan da sevdiklerini öldürenlerden intikam alma fırsatı kollayacaktı. Eğiticisi olacak kişi yani Cellat Dawson ile tanışan Ada için o andan sonrası sürekli eğitimle geçer. Kurtları tanımaya çalışan Ada, Azü'lerin(ak kurt) piramidin en üst seviyesinde olduğunu, Buky'lerin kızılkurt ve bozkurtlardan oluştuğunu, en alt seviye Vede'lerin ise siyah kurtlar olduğunu öğrenir. Her geçen gün öğrendikleriyle şaşıran Ada, başta Dawson olmak üzere, Gavin, Murat, Peratha ve Hilary'i tanıdıkça kendini oraya ait hissetmeye başlar.

Dawson ile ilgili bir şey yazmayacağım çünkü okumadan anlaşılmaz yani öyle güzel bir karakter. Hele Ada ile belli bir noktadan sonraki diyalogları okunmaya fazlasıyla değerdi. Sanırım en çok onların ilişkisini sevdim. Önemli bir şey söyleyip okuma keyfinizi kaçırmak istemiyorum. Kurtadam filmleri, kitapları seviyorsanız mutlaka seveceğiniz bir kitap, tavsiye de ederim. Ancak sıradan kurtadam kitapları gibi bir şey beklemeyin. Detay anlamında ciddi fark yaratan bir kitaptı. Serinin 2. kitabını da dört gözle bekliyor, yayınevinin bir an önce kitabı yayınlamasını umuyorum. Av Dönencesi ile ilgili yazacaklarım bunlardı. Başka yazılarda görüşmek üzere... Hoşça kalın.

3 yorum:

  1. Adsız8/01/2017

    Çok karışık bi kitap. Aldım ama umarum🙏🙏🙏🙏pişman olmam

    YanıtlaSil
  2. Ben çok severek okudum. Aslında hiç karışık değil. Çok çabuk adapte oluyor insan okurken. Bence okuyunca beğeneceksin :)

    YanıtlaSil
  3. Adsız8/28/2017

    Wattpad'den çıkmış olması lütfen sizi ikilemde bırakmasın kırmızı başlıklı kız serisi cidden okuduğum en iyi serilerden biri eğer fantastik kitapları seviyorsanız kesinlikle okumalısınız. Hikaye karakterler olay akışı o kadar iyi ki çok satan ve filmleri çekilen yabancı kitaplardan kesinlikle bir farkı yok. Ayrıca fazla mıç mıç aşk hikayelerinin olmaması her karakterin geçmişini okuyabilmemiz ve kurtadam kitabı olarak geçse de başka varlıkların da olması beni kendine çok çekti. Wattpad kitaplarına karşı çok önyargılı olduğum bir dönemde bu seriyi yine Wattpad'de sabahlayarak bitirdiğimi biliyorum. Kitap olacağını duyunca zaten çok sevinmiştim.gerçekten kaliteli bir seri olduğunu düşünüyorum. Umarım diğer kitaplar da kısa bir süre içerisinde çıkar.

    YanıtlaSil