Final - Becca Fitzpatrick / Kitap Yorumu (Hush, Hush #4)


Bir seriyi daha bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hush, Hush okumak için çok geç kaldığım bir seri oldu. Düşmüş melekleri konu alan çok fazla roman okudum ve çoğu bu seriden esinlenmiş. Bunu geç fark etmiş olmak biraz sinirimi bozdu tabii ki. Ben o romanları gayet orijinal olduklarını düşünerek okumuştum. Her neyse önümüze bakacağız artık.

Serinin 3. kitabı Sessizlik'te Nora, Hank'in Nefil ordusunun başına geçmek zorunda kalmıştı. Annesini korumaya çalışırken yaşadığı zorluklarla başa çıkması için yanında her zaman Patch'i bulan Nora, bu kez Nefillerin lideri olarak kendini kabul ettirme savaşı veriyordu. Onu lider olarak kabul etmeleri için birtakım çalışmalar yapması gerekiyordu ve bu konuda yardımcısı Nefiller arasında sözü geçen Dante'ydi. Dante her sabah yaptırdığı antrenmanlarla Nora'nın gücünü geliştirmesine yardımcı oluyordu. Nefiller, düşmüş melekleri ortadan kaldırmaya odaklanmışken Nora, başmeleklere verdiği sözü tutmak ve Nefilleri özgürlüğe kavuşturmak arasında sıkışıp kalmıştı. Tüm bu durumları aşmaya çalışan bir Nora - Patch aşkı vardı ki etkilenmemek elde değildi.

Son kitap benim için 3. kitap kadar muhteşem değildi. Final'i okurken bazı olayların çok hızlı geçildiğini düşündüm. Ve en önemlisi de çok tahmin edilebilir şeyler vardı. Hemen hemen her şeyi kitabın başında daha tahmin etmiştim. Yine de okurken sıkıldım desem yalan olur. Okuması keyifli bir seriydi.

Nora ve Patch'in sürekli imtihan halindeki ilişkileri nihayet bir sonuca vardı. Vee her kitapta biraz daha sevdirdi kendini ve Scott en baştan beri sevdiğim bir karakterdi. Marcie için ne desek boş. Biraz insana benzer hale geldi son kitapta ama yeterli değildi. Yine de Marcie için üzüldüm. Scott ile ilgili sonu kesinlikle beklemiyordum ya da olmasını istemiyordum ama oldu. Dante'yi hiç sevememiştim zaten ve düşündüğüm gibi de oldu. Ben Hank ile ilgili başka şeyler hayal etmiştim önceki kitabı okurken. Beklediğim gibi olmadı.

Serinin önceki kitaplarının yorumlarını okumak isterseniz
1. kitap Fısıltı
2. kitap Çığlık
3. kitap Sessizlik

0 yorum:

Yorum Gönder