Eleanor & Park - Rainbow Rowell / Kitap Yorumu

  

Herkese merhaba

Nedense bu kitapla ilgili büyük bir önyargım vardı. Okumaya başlamam uzun sürdü bu yüzden. Okumaya başlayınca ilerledi.

Bölüm bölüm yazılmış bir kitap. Kısa bölümler şeklinde hem Park'ın hem de Eleanor'un ağzından okuyabiliyoruz hikayeyi.

Eleanor, 16 yaşında bir kız. Üvey babası onu evden gönderdiğinde uzun süre bir tanıdıklarıyla yaşıyor. Nihayet eve dönme izni çıktığında kardeşleri ve annesinden kopmuş durumda ve üvey babasıyla karşılaşmamaya çalışıyor. Kilolarından şikayetçi ve farklı bir giyim tarzı var. Okula başladığı ilk gün serviste Park'ın yanına oturmak bence yaptığı en iyi şeydi :)

Park, 16 yaşında liseye giden sıradan bir çocuk. Onun tek farkı annesinin Asyalı olması. Ailesiyle sıradan bir hayatı var. Eleanor'dan ilk görüşte hiç hoşlanmıyor. Serviste yalnız oturmaktan hoşlanan Park, zamanla Eleanor ile ilginç bir bağ kurar. Sonrasını az çok tahmin edersiniz demek isterdim ama muhtemelen tahmin edemeyeceğiniz şekilde ilerliyor kitap.

Sonu da kitabın kendisi kadar etkileyiciydi. Hele ortaya çıkanlar cidden mide bulandırıcı. Neyse ki umut vadeden bir sonla bitti zira bu aralar kötü sonla biten romanlar okumayı hiç istemiyorum. Son olarak Lola ve Komşu Çocuk'u beğendiyseniz bunu da beğeneceğinizi düşünüyorum. Naif bir hikayeydi Park ve Eleanor'un hikayesi. Şimdilik hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder