Fısıltı - Becca Fitzpatrick / Yorum (Hush,Hush #1)


Okumak için kesinlikle çok geç kaldığım bir seriye başladım. Zaten kitaplarla ilgili hemen herkes bu seriyi duymuş ya da okumuştur. Benim geç kalma olayım da popüler kitaplara olan yaklaşımımla ilgili. Belli bir zaman geçmeden okumak istemiyorum ama bu kez çok geç kalmışım :D

Nora, yaklaşık bir yıl önce babasını kaybetmiş ve annesiyle hayatına devam etmeye çalışan bir lise öğrencisidir. Zamanını en yakın arkadaşı Vee ile geçirir. Bir biyoloji dersinde öğretmenin oturma düzenini değiştirmesiyle Nora'nın hayatında köklü değişiklikler başlar. Baştan ayağa siyahlar içinde giyinen, kimsenin hakkında bir şey bilmediği yeni öğrenci Patch iyi mi yoksa kötü mü olduğunu anlayamadığı bir şekilde Nora'yı etkilemeyi başarır. Herkes Patch'in uzak durulması gereken kötü çocuklardan biri olduğunu söylerken Nora hislerine karşı gelemez ve öğreneceği gerçekler ile güvende kalmaya çalışır.

Patch, bir başmelektir. İnsan olma hayaliyle 1800'lü yıllarda işlediği suç onu düşmüş meleklerden biri olarak dünyaya gönderir ancak işler istediği gibi gitmez. Her Heşvan ayında ihtiyaç duyacağı şeyden habersiz olan Patch, durumu kabullenmeye mecbur kalır ve önüne bakar. Bu yüzden Patch'in günümüzdeki hali geçmişinin fazlasıyla karanlık olduğunu söylüyor ve konuyu açmıyor ama şöyle de bir şey varki Patch'in son hali muhteşem. Hele de bazı olaylardan sonra koruyucu olma meselesi varki ordan sonrası aksiyon dolu.

Spoiler olmadan yazmaya çalışsam da arada birkaç şey kaçmış olabilir. Mümkün olduğunca okumamış olan varsa tadı kaçmasın diye yüzeysel yazıyorum ama düşününce benden başka okumayan kaldı mı? :D :D Neyse Patch, iyi hem de çok iyi. Siyahların adamı da diyebiliriz aslında, okurken öyle demek geldi içimden. 

Nora, gerçekleri öğrendiğinde bu dünyaya alışmakta fazla zorlanmıyor ancak Patch ile ilişkisi doludizgin ilerliyor. Hayatından erkekleri sürekli uzak tutan Nora için Patch'ten sonrası bambaşka oluyor. Babasının ölümünden sonra yaşadıkları sorunları aşmaya çalışsalar bile hayatına devam edebiliyor. Kitap boyunca Nora ile ilgili fikir yürütmedim. Nötr kaldım. Vee, çılgının biriydi ve kendiyle barışık olması güzeldi. Biraz sinir oldum ama tavırlarına. Patch'e bayıldım zaten. Daha ilk kitapta bol aksiyon bol karakter vardı, devamında nasıl olacak deli gibi merak ediyorum. O yüzden hız kesmeden seriye devam edeceğim. Şimdilik hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder