Çığlık - Becca Fitzpatrick - Yorum (Hush, Hush #2)


Serinin 2. kitabı da kısa sürede bitti. Şu ana kadar 2 kitap da çok akıcıydı ve tempo gittikçe artıyor. Fısıltı, Çığlık'ın yanında hafif kaldı. Sessizlik nasıl olacak bilmiyorum. Konudan uzaklaşmadan kitap yorumuma geçmek istiyorum. Gerçi spoiler olmadan nasıl yazacağımı da henüz bilmiyorum ama bir yerden başlamak lazım :)

İlk kitabın sonunda önlerine çıkan zorlukları aşıp bir araya gelebilmişti Nora ve Patch. Çığlık'ta umduğumuz gibi değiller. Aralarındaki acayip çekim aynı ama olaylar son derece karışık ilerliyor. Nora öğrendiklerini sindirmeye çalışırken bir yandan şüpheleriyle boğuşuyor. Kara El'in kimliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Kara El konusu da çok karışık ve sonunda ortaya çıktığında şok oldum. Asla aklıma gelmezdi.

Scott, bu kitapta bolca yer alıyor. Nora'nın çocukluk arkadaşı, anneleri de yakın arkadaş ve Scott bir nefil. Nora ve annesi, onun geçmişinin temiz olmamasından şüpheleniyor. Yine de Nora, Scott ile ilişkisini kesmiyor. Vee ile olan arkadaşlıkları baki zaten. Çığlık'ta Patch'in yakın arkadaşı Rixon'u daha fazla görüyoruz. Rixon ve Vee birlikteler. Çılgın Vee'yi bu romanda daha çok sevdim sanki. Önceki kitapta biraz sinir bozucuydu. 

Patch, Marcie ile zaman geçirdikçe Nora hepten çıldırıyor. Patch'i kendinden uzaklaştırmanın doğru olduğunun farkında ama deli gibi acı çekiyor. Marcie'nin kitapta Nora'ya açıkladığı sır az çok tahmin ettiğim bir şeydi. Sonuçta Marcie'nin o saçma davranışlarının bir nedeni olmalıydı. Yine de sevemediğim bir karakter. 

Düşmüş melekler ve nefillerin savaşı başlamak üzere. Nora'nın davranışlarına bol bol sinir oldum. Sürekli Patch'i kendinden uzaklaştırıyor, ona ulaşmasını engelliyor ama suçlu Patch gibi davranıyor. Yalnız Nora'nın bu romanda öğrendiği gerçekler hazmedilecek gibi değildi. Biraz sorgulama yapsa daha iyi olacaktı gerçi. Her şeye körü körüne inanması kötüydü. 

Karmakarışık birçok olayın anlatıldığı ve aydınlatıldığı bu romandan sonra serinin devam kitabı Sessizlik'ten beklentim yüksek. Genel olarak tahminlerimi saf dışı bırakan bir seri olduğunu söylemek istiyorum. Üstelik aşırı akıcı. Elime alıyorum bitmeden bırakamıyorum. Aksiyon sürekli yüksek. Puntosu da oldukça iyi. Kızıl Yükseliş serisi puntosu minicik olduğu için okurken zorlanmıştım ama bu seri o açıdan süper kalıyor. Sanırım şu an için söyleyeceklerim bunlar. Hoşça kalın...

Serinin ilk kitabı Fısıltı'nın yorumu için TIK.

0 yorum:

Yorum Gönder