Jumanji The Next Level / Jumanji: Yeni Seviye Film Yorumu


Herkese merhaba

Cuma akşamı kardeşim ve kuzenlerimle yine bir film günü yaptık. Jumanji serisinin 2. filmi olan Jumanji: The Next Level'i izledik. İlk filmi de sevmiştim ama sanki 2.si daha iyiydi. Oyuncuları ilk filmde rollerine çok yakıştırmıştım. Bu filmde de fikrim değişmedi. Hiçbir karakter göze batmıyordu. Hele Dwayne Johnson, her filminde kendine hayran bıraktırmayı nasıl başarıyor, bilmiyorum. Karen Gillan'ı ise Doctor Who dizisindeki Amy karakteriyle tanımıştım ve o günden beri birçok filmini severek izledim. Aşırı pozitif bir duruşu var. Jumanji'yi ilk izleme sebebim Dwayne ve Karen'dı ama diğer oyuncuların(Jack Black, Kevin Hart) hakkını da yiyemem. Genç oyuncular dahil hepsi çok iyiler.


Jumanji'nin konusundan bahsedeyim. Jumanji atari ile oynanabilen cinsten bir video oyunu. İlk filmde liseli 4 arkadaş(Spencer, Fridge, Martha ve Bethany) cezaya kaldıkları bir gün, okulun bodrumunu temizlerken buldukları atariyi kurcalayıp kendilerini bu oyunun içinde, oyunun karakterlerine bürünmüş olarak buluyorlardı. Herkesin görevleri başarıyla tamamlayıp oyundan çıkmak için üçer canı vardı. Ekip olarak oyunu tamamladıklarında oyunun ismini söyleyip kendi hayatlarına dönebiliyorlardı. Zorlu geçen görevler sonucu hayatlarına dönüp filmin sonunda kırdıkları atari bu filmde yine karşımıza çıkıyor.


Önceki oyundan çıkmalarının üzerinden 1 yıl geçmiş. Liseli 4 arkadaş üniversiteye başlayıp farklı yerlere dağılmışlar ve noel zamanı evlerine döndüklerinde buluşma ayarlıyorlar. Spencer buluşmaya gelmeyince evine onu görmeye gidiyorlar ve gerçek ortaya çıkıyor. Spencer'ın atariyi tamir edip oyuna girdiğini anladıklarında ellerinden gelen tek şey oyuna girip arkadaşlarını kurtarma düşüncesi oluyor.


Oyun bu kez cidden çok daha iyiydi. Ters köşe yaptıkları yerler vardı. Karakterlerle ilgili sürprizlere de bayıldım. Umarım devamı gelir ve bozmadan ilerletebilirler. Bu filmle ilgili spoiler vermeden yazabileceklerim bunlardı. Umarım siz de film listelerinize Jumanji: Yeni Seviye'yi eklersiniz. Başka yazılarda görüşmek üzere. Hoşça kalın.

IMDB puanı:7/10
Puanım: 8/10




*Görseller alıntıdır.*