Şeytan ve Şair - John Underwood / Yorum


Orijinal İsim: The Shakespeare Chronicles
Yazar: John Underwood
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Çevirmen: Çağla Dirice
Sayfa: 600
Baskı Yılı: 2012

Olay, gazeteci Jake Flaming'e gelen bir telefonla başlar. Desmond Lewis, yayınlayacağı kitabı eski arkadaşına okutmak istemektedir. New York havaalanında olduğunu Berkeley'e geleceğini söyler. Ancak birdaha kendisinden haber alınamaz. Jake bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenir, bu işin peşini bırakmaz ve İngiltere'ye gider. Kızı Melissa Fleming araştırmalara dahil olduğunda katkısı sebebiyle süreç hızlanmaya başlar. Desmond Lewis'in arkadaşı Sunir Balsavar'da Fleminglere yardımcı olur. Bakalım istediklerini elde edebilecekler mi?

Okumaya başlarken bazı çekincelerim vardı. İlgi alanıma girmiyormuş hissi vermişti. Ancak başlamak yetiyor. İlk sayfadan daha içine çekiyor. Ara verdiğinizde merak içinde düşünüyorsunuz acaba devamı nasıl yazılmış olabilir diye. Hatta abartmadan söylüyorum bitince bile düşünmeye devam ediyorsunuz.

Sürekli aklınızda Shakespeare ile ilgili acaba mı sorusu oluyor. Bazı düşündürücü noktalar da yok değil. Örneğin anadilinde basılmamış. İlk İtalyanca basılmış ve çok satanlar listesinden uzun süre inmemiş. İngiltere ve Amerika'da basılmamış olması bahsedildiği gibi parasal kaygılardan dolayı mı dedirtiyor insana. Marlowe ile ilgili iddialar hiç de gerçek dışı gibi durmuyor. Kitap kurgu imiş ancak gösterilen belgeler gerçekmiş ve arşivlerden alınmış. Beni araştırmaya sevk etti, öğretici oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder