İçimdeki Psikopat - James Fallon / YORUM


Orijinal İsim: The Psychopath Inside
Yazar: James Fallon
Çevirmen: Anıl Ceren Altunkanat
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa: 240
Baskı Yılı: 2014

James Fallon, 58 yaşında bir nörologtur. 2005 yılında yürüttüğü bir çalışma sırasında ailesiyle birlikte beyin taraması yaptırır. Sonuç kendisi için tam bir şoktur. James bir psikopatın beynine sahiptir. O yaşa kadar mutlu bir evlilik yaşamış, 3 çocuk sahibi olmuş, mesleğinde zirveye gelmiştir. Şiddete eğilimi olmayan, kendini oldukça normal hisseden bir adamdır. Aynı zamanda California Üniversitesi'nin kadrolu profesörüdür.

Haberi aldığında inanamadığından tekrar tarama yaptırır ancak sonuç aynıdır. James, gerçeği kabullenir ve araştırmalarına son hızla devam eder ve bu araştırmaların sonucundan bulduğu şeyler oldukça ilginçtir.

Bilimsel terimlerin ve beyin taramalarının görsellerinin yer aldığı yavaş okunması gereken bir kitaptı. Yazar kendi hikayesini anlatıyor. Tarama sonuçlarını aldıktan sonra olayla nasıl başa çıktığı, bu olayı nasıl bilim dahilinde çözümlediği gibi şeyler mevcut. İnanamayarak okuduğum bölümler oldu. Gerçekten mesleğine aşık bir adam James. Kendi derdini bile insanlığı aydınlatmak için kullanabilen birisi. Benim okuduğum ilginç kitaplar arasında yerini aldı İçimdeki Psikopat. Gerçek hayatları okumayı ve bilimsel yönü ağır basan kitapları sevenlere önerebilirim. Yeni yazılarda görüşmek üzere...

ARKA KAPAK

Bir nörolog olan James Fallon, bir gün ailesinin beyin taramalarının görüntülerini incelerken, karşılaştığı sonuçlardan birinin bir psikopata ait olduğundan şüphelendi.
Bu sonuçların kime ait olduğunu öğrendiğinde hayatında yeni ve tekinsiz bir sayfa açıldı, çünkü tarama sonuçları kendisine aitti.
Fallon hayatı boyunca normal bir şekilde yaşamıştı. Mutlu bir aile hayatı vardı ve işinde başarılı bir bilim insanıydı. Ve şaşırtıcı gerçeği öğrendiği o gün, kendisini sorgulamaya başladı.

İçimdeki Psikopat, James Fallon'un kendisiyle ilgili bu keşfenasıl tepki verdiğinin hem bilimsel hem de sürükleyici öyküsünü anlatıyor.Kendi deneyimini bilimsel birikimiyle birleştiren Fallon, beynimizin karanlık tarafına yaptığı yolculuğa hepimizi davet ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder