Love Alarm 1. Sezon Dizi Yorumu


Merhaba

Can sıkıntısıyla Instagram'da bakındığım bir gün keşfette bir diziye denk geldim. Konusu ilgimi çekince ve 8 bölüm yayınlanmış olduğunu görünce hemen biter diyerek başladım. İsmi Love Alarm olan bu dizi Netflix orijinal Kore dizisiymiş. 22 Ağustos 2019'da ilk bölümü yayınlanmış ve 8 bölümün ardından sezon finali yapmış.


Dizinin konusu şöyle özetlenebilir. Biri Joalarm isimli bir uygulama geliştiriyor ve piyasaya sürüyor. Uygulamayı telefonuna yüklüyorsun 10 metre içinde seni seven biri varsa alarmın çalıyor, sevdiğin birinin 10 metre yakınındaysan onun alarmı çalıyor,  Henüz piyasaya yeni sürülmüş bir uygulama ama gençler arasında aşırı popüler oluyor.




Dizinin 3 ana karakteri var. Esas kızımız Kim Jojo'nun (Kim So-Hyun)bir sevgilisi var. Teyzesiyle ve kuzeniyle yaşıyor. Büyükannesi hastanede tedavi görüyor. Liseye gidiyor ve ek olarak 2 işte birden çalışıyor. Joalarm kullanmıyor. Zaten geçmişi de acılarla dolu bir kız. Çocukluktan itibaren çok yakın arkadaş olan Sun-Oh (Song Kang) ve Hye-Young (Jung Ga Ram) ise erkek karakterlerimiz. Hye-Young'un annesi Sun-Oh'nun evinde çalışıyor. Zengin olan Sun-Oh ailesi tarafından sevgi görmediği için bu arkadaşlığa çok bağlanıyor. Amerika'dan döndüğünde en yakın arkadaşı Hye-Young'un bir kızdan hoşlandığını fark ediyor ve kızı takip etmeye başlıyor. Bu kısımda söylemem gereken tek şey her şeyin çok hızlı ilerlediği. Kızı takip etti, öptü ve sevgili oldular. Niye böyle bir hızla bu noktaya geldi hiç anlamadım. Olayı basitleştirdiğini düşünüyorum. Hele bir de utanmadan arkadaşına Kim Jojo'yu öptüm demesi pes dedirtecek bir davranıştı.


Hye-Young arkadaşının Kim Jojo'ya hislerini öğrendiği için geri çekiliyor. Ben en başta her şey hızlı gelişse de Sun-Oh'nun tarafındaydım ama sanki sonlara karşı Hye-Young'a doğru çekildim. Çocuk bence dizinin en talihsiz kişisi. İkinci sezonda ne durumda olacaklar merak ediyorum.


Her neyse sonuç olarak bu Kim Jojo ve Sun-Oh birbirlerinin alarmlarını çaldırıyorlar. Ondan sonra bazı olaylar sonucu pek anlamasak da Kim Jojo, Sun-Oh'dan ayrılıyor. Burada onu sevmediğine nasıl ikna ettiğini söylemeyeceğim çünkü bu düpedüz spoiler vermek olur :D Sonuç olarak ayrılıyorlar ve yıl oluyor 2023. Gençler liseyi bitirmiş. Joalarm almış yürümüş. Sun-Oh'nun başka bir sevgilisi var. Kim Jojo yine iki işte çalışıyor ve okuluna geri dönebilmek için para biriktiriyor. Bir gün Hye-Young, Kim Jojo'yu buluyor ve şansını denemeye karar veriyor. Kim Jojo onu sevemeyeceğini söylese de Hye-Young pes etmiyor. Sezon finalinde Sun-Oh ve sevgilisi, Kim Jojo, Hye-Young öyle bir noktada bir araya geldiler ki ne olacak hiç bilemiyorum.


Geçenlerde 2. sezonun olacağı duyurulmuş. Artık ben de 2. sezonu bekleyenler içindeyim. Ortada yayın tarihi yok ama umarım en kısa sürede Love Alarm 2. sezon başlar. Diziyi izleyenler varsa yorumları bekliyorum :) Kendinize iyi bakın.

0 yorum:

Yorum Gönder