Yemezler Güzelim - Zeliha Eren / Kitap Yorumu (BİS #3)


Herkese merhaba

Bilişim İstihbarat Serisinin 3. kitabı Yemezler Güzelim yorumuyla geldim. Serinin 2. kitabı Mekanik Aşk'ın yorumunu yazdığıma gayet emindim ama bloga baktığımda yazmadığımı gördüm :( Yine de 3. kitabı yazmak istedim. Okumamın üzerinden uzun zaman geçtiği için Mekanik Aşk'ı şu an yazmak doğru gelmedi. Tekrar okursam o zaman ilk işim yazmak olacak. Çünkü Alex'ten bahsediyoruz :D 

Yemezler Güzelim, inanılmaz eğlenceliydi. Zaten serinin önceki kitaplarında, Mila'yla ilk tanışmamızda bunu hissetmiştim. Zack'i yola getirecek sağlam bir kız lazımdı ve Mila olması gerekenin çok daha fazlasıydı. Serinin önceki kitaplarını okuyanlar Zack'in BİS ajanlarından biri olduğunu hatırlar. Onu tarif etmek için Kuzey ve Alex'in ilk halleri gibi diyebiliriz. Mila ile Zack'in tanışma anında ve tanışmadan sonraki karşılaşmalarında aralarındaki tek duygu nefretti. Ama bilirsiniz ki aşk ve nefret arasında çok ince bir çizgi var. İkilimiz de ne olduğunu pek anlayamadan çizgiyi geçiverdi.

Mila, 5 abi ile büyümüş. Bu üvey abiler ona hiçbir zaman üvey kardeş gibi davranmadıklarından aralarında çok özel bir bağ var. Tek sorun aşırı korumacı olmaları. Mila'nın annesi, Mila küçükken Türk bir adamla evleniyor. Ve Mila'nın çok sevdiği babası ve abileri de hayatına böylece dahil oluyor. Zack, annesi, babası ve kardeşiyle tipik bir aile. Olaylar da Zack'in ailesini görmek için onların evine gitmesiyle başlıyor. Oraya eğitim için belli bir süreliğine kalmaya gelen kızın Mila olduğunu fark etmesiyle birlikte olaylar da kendiliğinden gelişmeye başlıyor. Mila ile ilgili gelişen olayları ise hiç beklemiyordum. Spoiler olacağı için bahsedemiyorum.

Mila'nın abilerini çok sevdim. Koruma olayını abartsalar da tek amaçları Mila'yı kötülüklerden korumaktı. Zack ve Mila'nın karşı karşıya geldiği sahnelerin %80'i benim kahkahamla sonuçlanıyordu. Birbirlerini görmeye bile dayanamayan bu ikilinin diyalogları muhteşemdi. Zack'in annesi şaka gibiydi. Zack'te şok oldu zaten gelişen olaylardan sonra. Olaylar olayları kovaladı resmen. Kitap hiç tahmin edilmeyecek bir noktaya gitti. Serinin ilk kitabı da eğlenceli ve güzeldi ama benim için Yemezler Güzelim'in yeri ayrı olacak. Belki de aşırı yoğun ve stresli bir zamanda okuduğum ve o kadar gülmek bana iyi geldiği için bu kadar fazla sevdim, bilemiyorum. Baştan sona keyifle okudum. 

Tabii ilk göz ağrımız Kuzey ve Masal'ı, çapkınlıktan emekli olan Alex'i ve Julie'yi az da olsa okumak güzeldi. Hele şu bekarlığa veda olayının olduğu bölüm tam bir komediydi. Uzun süre unutabileceğimi sanmıyorum. Julie'nin robotlarını da özlemişim :D Kitabın sonuna BİS serisi 4. kitabından da ufak bir bölüm eklenmiş. Azra ve Mert'in arasında neler olacak, merakla bekliyorum :) Az buçuk Azra ile ilgili bir şeyler öğrendik. Sonuç ne olacak, bekleyip göreceğiz.

Kuzey Masalı yorumu için TIK.

0 yorum:

Yorum Gönder