Ateşböceği Yolu - Kristin Hannah / Kitap Yorumu


Uzun zamandır Kristin Hannah okumak istiyordum. Özellikle kitap fuarı süresince yazarın hayranlarından bol bol övgü duyduktan sonra daha fazla ertelemem söz konusu olamazdı. Nihayetinde en çok sevilen kitap ile başladım. Ateşböceği Yolu, yazarın en çok sevilen kitabı diyebilirim. Devam kitabı ilk kitabın etkisini bırakamamış olsa da Ateşböceği Yolu, okuyanlar için hep ayrı bir yerde duruyor.

Kitabın konusundan kısaca bahsedeyim. Tully, büyükannesi ve büyükbabası ile yaşayan küçük bir kız. Annesi onu ailesine bırakıp gitmiş. Büyük sorunları olan bu anne döndüğünde Tully, her şey hayallerindeki gibi olacak sanıyor ve annesiyle gidiyor. Fakat hiçbir şey umduğu gibi gitmediğinde büyükannesinin yanına dönmek kaçınılmaz oluyor. Annesinin onu istemediği gerçeğiyle başa çıkmaya çalışan Tully, lise çağına geldiğinde annesiyle yaşamak için büyükannesine ait bir eve taşınıyor. Annesinin alkol, uyuşturucu kullanma durumu devam ederken Tully, dikkat çekici bir kız haline geliyor ve okuldaki popüler kız oluyor. Bir gece yaşadığı kötü bir olay onu karşı komşularının kızı Kate ile yakınlaştırıyor.

Kate, ailesiyle yaşayan ve yalnızlıktan yakınan liseli bir genç kızken hayatına aniden giren Tully ile genç olmanın avantajlarını yaşamaya başlıyor. Giyimi, tavrı ve daha birçok şeyini değiştiren Kate artık o yalnız olma modundan çıkıyor ve sosyal çevresi olan bir kız oluyor. Dostlukları ile dikkatleri üzerine çeken bu iki kız, birlikte gerçekleştireceklerini düşündükleri hayalleri kurarken, hayatın onlar için hazırladığı olaylardan habersiz bir şekilde yaşıyorlar.

Hayallerinin peşinden koşan Tully ve artık onunla aynı hayali paylaşmayan Kate arasında zaman zaman tartışmalar olsa da yıllar dostluklarını azaltmıyor. Yaşanan bir olaydan sonra 1 yıl konuşup görüşmeyen bu iki arkadaşın bir araya gelişi ve sonrası insanı ister istemez duygulandırıyor. Sanki gerçek bir hikaye okurmuş gibi okudum romanı. O kadar etkilendim ki yorumu yazabilmek için biraz beklemem gerekti. Her şeye rağmen arkadaşlığın kaldığı yerden nasıl devam edebildiğiyle ilgili muhteşem bir romandı. Devam kitabını da çok bekletmek istemiyorum ama bu ay için okuma listem dolu olduğu için önümüzdeki ay okumayı planlıyorum. Bakalım aynı hayal kırıklığını ben de yaşayacak mıyım?

Kristin Hannah'nın bundan başka birçok kitabı kütüphanemde bekliyor ve içimden bir ses eksikleri de en kısa zamanda alacağımı söylüyor. Siz de çok geç kalmadan bir tane Kristin Hannah kitabı edinin derim. Şimdilik hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder