Meleklerin Ateşi - Bear Grylls / Kitap Yorumu (Will Jaeger #2)


Will Jaeger serisinin 2. kitabını da okudum. İlk kitaptan daha hızlı ilerledi benim için. İlk kitaptaki karakter bolluğu okuma hızını etkiliyordu. Şimdi karakterlere aşinalık olunca su gibi aktı gitti kitap. Öyle bir kaptırıyor ki insan okurken nasıl bittiğini anlamıyor.

İlk kitaptan bilindiği üzere Will Jaeger, kaçırılan ve yaşayıp yaşamadıklarından bile emin olmadığı eşi ve oğlunu arıyordu. Bu defa onlara gerçekten yaklaştığını hissediyor ve yaşadıklarından emin olacağı deliller çıkıyor ortaya. Jaeger'in ilk işi önceki kitapta esir düşmüş olan ve türlü işkenceler çektiğinden emin oldukları Leticia'yı kurtarmak olur. Bir yandan da ekip Kammler'in amacını çözmeye çalışıyordur. Ele geçirdikleri bilgisayarların şifrelerinin kırılmasından sonra ortaya çıkan birkaç kelime onlara istedikleri ipucunu verir. Narov'un bağlantısı olan bir ekiple çalışmaya karar verirler ancak başlarına hiç beklemedikleri şeyler gelir. Ve ekiple ilgili tüm sırlar ortaya çıktığında Jaeger, şok olur.

Kammler'in sırrı ortaya çıktığında ve onu önlemek için çok geç kaldıklarını öğrendiklerinde Will Jaeger ve ekibi alternatif yollar üretmeye çalışır. Tek bir değişken devreden çıktığında başarısız olacaklarını bildikleri bir plan oluşturan ekip, başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır. Kammler'in son oyunu da şudur. Jaeger'in ailesinin hayatı, bu planın başarısına bağlıdır.

Nefes kesici bir seri olduğunu söylemek gerekiyor. Ciddi anlamda çok başarılı bir yazar Bear Grylls. Tecrübelerini satırlara çok güzel bir şekilde yansıttığını düşünüyorum. Çünkü betimlemeleri asla sıkmıyor ve yormuyor. İlgi çekmeyi de fazlasıyla başarıyor. Kitaba başlayınca elimden bırakamadım. Ne olacak, nasıl olacak diye diye bitirdim ve serinin sonraki kitabında ne anlatacak hiç bilemiyorum. Tahminlerim bu yazarda pek işlemiyor :D Goodreads'te 3. kitabın Mayıs 2018'de çıkacağı yazıyor. Bizim ülkede de aynı yıl içinde çıkar diye umut ediyorum. Yine de beklemek zor olacak. Aksiyon, macera olsun diyorsanız seriyi kesinlikle tavsiye ederim.

Serinin ilk kitabı Hayalet Uçak yorumum için TIK.

0 yorum:

Yorum Gönder