Lacivert - T. Y. Mazer / Kitap Yorumu


Lacivert, farklı bir kurguydu. Türk yazarların istediğinde çok farklı kurgular ortaya çıkarabileceğini görmek açısından bu beni mutlu etti. Düz aşk romanlarına o kadar alışmışız ki böyle şeyler okuyunca farklılığı özlediğini anlıyor insan.

Lacivert, 3 kitaplık bir serinin ilk kitabıymış. Ben şahsen okumaya başlarken seri olduğunu bilmiyordum. O kadar kötü bir yerde kaldı ki 2. kitabı nasıl beklerim bilemiyorum. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen severek okudum. Kurguda dikkat dağıtıcı ya da eksik kısımlar yoktu. İkinci kitap nasıl ilerleyecek diye merak içindeyim. Karakterlerin birden artması heyecanı da arttırdı. Ekibin diğer üyelerini de kitap olarak okumak isterim ama yazılacak mı hiç bilmiyorum.

Beren, küçüklüğünden itibaren abisinden şiddet gören bir genç kızdır. Ailesinin bu duruma sessiz kalmasına daha fazla dayanamayınca çareyi okulunu değiştirip abisinin yanından kaçmakta bulur. Abisinin arabasıyla kaçan Beren bir adama çarptığını düşünüp arabadan indiğinde kendini artık geri dönüşü imkansız bir hayatta bulacaktır. Kendisini farklı insanlara dönüştürebildiği bir teknolojiye sahip James -Beren'in deyişiyle Lacivert- bir görevden dönerken yaralıdır ve Beren'in arabasına el koyar. Ancak inatçı Beren onu takip ederek kaldığı yeri ve sahip olduğu teknolojiyi görür. Görevi tehlikeye atmamak için onu kaldığı mahzende tutan James için de işler hiç umduğu gibi gitmeyecektir.

James, gizli bir birlikte çalışmaktadır. Görevler dahilinde hedefleri ortadan kaldırır. Sofia ile ortak çalışırken Sofia'nın kaçırılması James'te bir yara açmıştır ve o günden beri Sofia'yı arar. Hem sevgilisini hem ortağını kaybeden James, bu konuda kendisini suçlar. Ansızın hayatına giren ve günden güne düşüncelerini karıştıran Beren'i korumak için kendisini kurallara karşı gelirken bulan James, Beren'in sonunu getirmekten korktuğu için ondan uzak durmaya çalışır. Bu süreçte birlikte görevlere çıkarlar ve ekip arkadaşları ortaya çıktığındaysa James'in elinden kurallara biraz daha karşı gelmekten başka bir şey gelmez. Ekip demişken ekipteki favorimin Mike olduğunu söylemeden geçmek istemedim :)

Lacivert, ince detaylarla işlenmiş ve bu detaylar kitabı kesinlikle okunmaya değer kılıyor. Sofia'nın bulunmasından sonra olaylar ne yönde gelişecek. Onur'un yaptıkları ortaya çıkacak mı?, James, inadını kırabilecek ve duygularını kabullenebilecek mi?, en önemlisi de Beren kurtulabilecek mi? Bu soruların hepsini çok merak ediyorum. Umarım fazla ara verilmeden ikinci kitap basılır. Çok kısa kapaktan bahsetmek istiyorum. Kapakta Can Yaman'ın modellik yaptığını biliyorsunuz. Can Yaman'ı severim ama açıkçası onu Lacivert olarak düşünemedim. Kapağı her ne kadar beğenmemiş olsam da kitap kesinlikle muhteşemdi. Bol bol aksiyon vardı. Teknolojik aletlere de özenmedim değil. Her evde bir tane Jenny olsa hiç fena olmaz. Ben isterdim :D Bir yazının daha sonuna geldim. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

0 yorum:

Yorum Gönder