Son Çarem - Kübra Nur / Kitap Yorumu (Sonsuz Düşler #1)


Türk yazarlara okumaya önem veren biri olarak Kübra Nur'u nasıl gözden kaçırmışım bilmiyorum. Wattpad'te yayınlanan bir eser olduğunu söylemeliyim. Daha sonra kitaplaştırılmış ve iyi ki öyle olmuş yoksa ben keşfedemezdim. Daha önce okuduğum birçok Wattpad temelli kitaptan sonra Wattpad'e karşı biraz önyargım oluşmuş olabilir. Aslında birazdan daha fazla. Yani önüne gelenin kitap yazdığı bir ülke haline gelmemizden bahsetmek istemiyorum. Herkes emek verip ortaya bir şeyler çıkarıyor ama çoluk çocuğun eline düştü bu sektör. Okuduğum bazı kitaplar sonrası inanın bir Türk yazarın kitabını alıp okumaya korkar oldum. Neyse ki böyle güzel romanlarda var ve umut etmemizi sağlıyorlar.

Kısaca konudan bahsedeyim. Üniversiteyi bitirmiş ve işsiz kalmış olan Mayıs Ekiz, kardeşi Nisan ile İstanbul'da yaşamaya devam eder. Ancak işsiz olduğu için artık masrafları karşılayamayacak noktaya gelmiştir. Onlara ailelerinin yanı yani Trabzon yolları görünmüştür. Bu çıkmazdan kurtulmaya çalışan ve yüzlerce iş başvurusundan eli boş dönmüş Mayıs, bir gün yine iş bulmaktan umudunu kesmişken bankta yanına oturan kişinin iş teklifiyle şok olur. Yanındaki adam dedektiflik tarzında bir iş önerisi yapmaktadır ve Mayıs, dedektiflikten kesinlikle anlamamaktadır. Bu teklife ilk anda gülüp geçen Mayıs, biraz düşününce çaresizlikten işi kabul eder. Mayıs, bir iş adamı olan Arın Arıkan'ı takip edecek ve tüm detayları iş teklifi yapan kişiye iletecektir. 

Şapka tutkunu olan Mayıs'ın, beyaz elbisesi ve hasır şapkasıyla ilk dedektiflik gününde bir erkekler tuvaletinin camından Arın'ın kucağına düşeceğini ve bu anın bir gazeteci tarafından fotoğraflanacağını söylesem inanmazsınız ama her şey tam da o ilk günden sonra başlıyor :D İnanılmaz keyifle okuduğum ve bol bol kahkaha attığım bir romandı Son Çarem. Konusunun saçma olduğunu kabul etmek gerek ve kitapta başka saçmalıklarla da karşılaşmanız mümkün ama kesinlikle gününüze neşe katacak bir kitaptı. Yazarın yazım tarzına bayıldım. Esprili diliyle insanı eğlendirmeyi başarıyordu.

Geç keşfetmiş olsam da artık yazarı takip edeceğim. Mümkün olan en kısa sürede daha önce basılmış kitaplarını da alıp okuyacağım. Neşesiz olduğunuz günler için bu kitabı kütüphanenizde mutlaka bulundurmanızı öneririm. Serinin ikinci kitabının yorumu da en kısa sürede yayında olacak. Hoşça kalın.

2 yorum:

  1. bu aralar gerçekten böyle eğlenceli kitaplara daha çok ihtiyacımız var, bende merak ettim şimdi...

    YanıtlaSil