Senden Sonra Ben - Jojo Moyes / Kitap Yorumu(Senden Önce Ben #2)


Herkese merhaba

Senden Önce Ben'i okumayan kaldı mı bilmiyorum ama ben yıllar önce ilk çıktığı zamanlar okumuş ve biraz arada kalmıştım. Bayıldım diyebileceğim bir roman değildi ama berbat ya da zaman kaybı denebilecek bir roman da değildi. Çok aradaydı yani. Anlatımın uzatıldığı noktalarda çok zorlanmıştım, yarım bırakmayı sevmediğim için kendimi zorlayıp bitirmiştim. Ve evet son 50 sayfada ağlamıştım. Muhtemelen o dönem okuyan herkes ağlamıştır. Kitap meşhur olunca okuyanlar için bir şey diyemiyorum çünkü çevreden az çok olacakları duymuşlardır, çok etkilenmemiş olma ihtimalleri yüksek. İlk kitabın yorumunu okumak isteyenler TIK.

Yazarın okuduğum 2. kitabı Sevgilimden Son Mektup'tu ve onun dili de Senden Önce Ben kadar olmasa da ağırdı. Yine çok verimli bir okuma olmamıştı benim için. Senden Sonra Ben, satışa sunulduğunda kitabı alıp okuyan bazı arkadaşlar olumsuz yorumlar yapmaya başladılar. Okurken sıkılmaktan çekindiğim için de biraz beklettim bu romanı. Okuduktan sonra iyi ki yorumları dikkate alıp okumamazlık yapmamışım dedim çünkü tam beklediğim gibiydi ve daha önce okuduğum iki kitaba göre çok daha akıcıydı. Bu kadar uzattıktan sonra kitabın yorumuna geçeyim artık :)

Spoiler falan olmayacağı için artık rahatça yazacağım. Herkesin bildiği üzere Will, Senden Sonra Ben'de sadece ismen var. Malum olayın üzerinden 18 ay geçmiş ve Lou, kendini hala toparlayamamıştır. Ailesinden ayrı bir eve çıkıp sevmediği bir işte çalışmaya başlamıştır. Dairesinin çatısına çıktığı bir gece Lou, dengesini kaybedip düşer. Hastaneye kaldırılır ve tedavi sürecinden sonra ailesinin yanında kalmaya başlar. Ailesi dahil tüm çevresi intihar ettiğini düşünmektedir. İyileştiğinde kendi evine gitmek ister ve babası ona bir şart koşar. Babasının şartı ona yardımcı olacak bir gruba katılmasıdır. 

Hayata Devam Edenler Çemberi'ne katılan Lou, işinde çalışmaya devam eder. Tüm olanlardan sonra inanılmaz bir iddia ortaya atan Lily ve düştüğü gece onu kurtaran sağlık ekibinden olan Sam bir şekilde Lou'nun hayatında yer almaya başlarlar. Zaman içinde Lily ve Sam, Lou'nun kendi hayatını sorgulamasına neden olurlar. Ve yaşadığı tüm bu olaylardan sağ çıkmayı başaran Lou'nun kendi hayatı için artık bazı kararlar verme ve bazı önemli adımlar atma zamanı gelmiştir.

Yazarın beni en az yoran kitabıydı Senden Sonra Ben. Bu yüzden yazarın diğer kitaplarına da şans vermem gerektiğini düşünüyorum. Yazıyı bitirmeden genel olarak bir şey söylemek istiyorum. Olumsuz yorumları dikkate alıp kitabı okumamaktansa kendim okuyup karar vermek isterim her zaman. Size de tavsiyem okuduğunuz her kötü yorumu dikkate almayın. Ne demişler zevkler ve renkler tartışılmaz. Burayı daha da uzatabilirim ama okuyanları sıkmamak adına yazıyı burada sonlandırıyorum. Hoşça kalın :)

0 yorum:

Yorum Gönder