Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri - Mehmet Genç / Kitap Yorumu


Mehmet Genç'i kitabıyla tanımış olmak benim kaybım sanırım. Yıllardır facebook ve instagramda gezilerini paylaşıyormuş ve kitap çıkmasa muhtemelen haberim de olmayacaktı. Kendisini hemen takibe aldım ve fotoğraflarını, yorumlarını ilgiyle takip ediyorum.

Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri, Mehmet Genç'in son 6 yılda yaptığı seyahatlerindeki ilginç olayları konu alıyor. Sonlara doğru tavsiye niteliğinde birkaç yazı da okuyorsunuz. Onun gibi gezgin olmayı düşünenler için güzel yazılar olduğunu düşünüyorum. Gerçi hepimizin içinde bir gezgin var ama bir türlü harekete geçemiyoruz değil mi? Umarım böyle güzel hayalleri olan insanlar o hayallerine kavuşabilir. İnanılmaz güzel bir şey. Sanırım benim de hayallerimden biri kısa da olsa bir dünya turu yapmak ama Mehmet Bey gibi bir gezi yapabileceğimi sanmıyorum. Nasıl şartlarda gezdiğini okuyunca bana hak verirsiniz diye düşünüyorum.

Kitabı okurken ilgimi en çok çeken şey hemen her ülkede yerlilerin ziyaret edilmesiydi. Bu yazılar öyle güzeldi ki... Onlarca yeni şey öğrendim bu kitabı okuduğum süre boyunca. Sadece yerliler ile ilgili değil tabii ki yazdıklarım. Birçok ülkeyle ilgili çok değişik bilgiler edindim. Tess'in Gözyaşları adında bir kitap var. Belki daha önce blogumda yorumuna denk gelmişinizdir. O kitabın başında Tess, Meksika'da sevgilisiyle beraberken kaçırılıp satılıyordu. O kitaptan sonra Meksika'dan tırsmaya başlamıştım. Bu kitabı okuyunca da pekişti bu korkum. Cidden tekin değil yani. Ne kadın için ne de erkek için. Mümkün olduğunca tercih etmeyin derim :)

Onun dışında Amerika kıtasındaki birçok ülkede ne şartlarda yaşadıklarını görme fırsatı da buldum. Kitaptaki yazıların sonlarında yer alan barkodları herhangi bir barkod okuyucuya okuttuğunuzda anlatılan konuyla ilgili fotoğraf ve videolara ulaşıyorsunuz. Favorim videolar oldu. Canlı olmasa da kendi gözlerinle farklı kültürlerin yaşayışlarını görüyorsun. Bence bu konu çok güzel düşünülmüş. Okuduğum yazıların görsellerini görüp videolarını izlemek çok keyifliydi. Çabuk bitmesin diye az az okudum ama her güzel şey gibi o da bitti malesef.

Umuyorum ki bu kitap tek kalmaz. Böyle güzel şeyleri okumaya devam edeceğimiz yeni bir kitap gelir. Kendimiz gezemesek bile böyle okumak da hoş oluyor. Ne demişler "hiç yoktan iyidir" :) Çok severek okuduğum bir kitap oldu Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri. Siz de benim gibi keşfetmemiş olanlardansanız keyif alarak okuyacağınıza eminim. Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder