Kadınımın Şarkısı - Eda Yıldırım / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Yeni bir kitap yorumu ile geldim. Yazarın 2. kitabı. Ben ilk kitabı da okumuştum. Hatta blog tur yapmıştık. Takip edenler o kitabı ne kadar beğendiğimi bilirler. Peki, bu kitapla ilgili neler düşündüm? Önce konudan biraz bahsetmek istiyorum.

Sea ve Robert'ın hikayesini okuyoruz bu kitapta. Sea, tiyatro sanatçısı ve işinde çok başarılı. Uzun yıllardır iyi giden bir ilişkisi var. Düet teklifi geldiğinde hayranı olduğu şarkıcı ile düet yapacak olmanın heyecanı sarar Sea'yi. İki güçlü ses bir araya gelirse bu düet nasıl olur sizce?

 Robert çok ünlü bir şarkıcıdır. Aslen İngiliz olsa da Amerika'da yaşayan çapkınlığıyla ün salmışbiri. Hani genç kızların hayranı olduğu şarkıcılar vardır ya işte Rob onlardan biri. Bir düet sebebiyle Sea ile yolları kesişiyor ve olaylar bu düetle birlikte değişiyor. Süet sebebiyle turnelere de birlikte çıkan ikili arasında neler olacak neler? Tabii ki kolay bir aşk hikayesi değil bu. Okuyanlar sanırım ne demek istediğimi anlayacaklar. 

Kitabı uzun olması dışında çok başarılı buldum. Okurken bir noktadan sonra kitaptan kopmaya başladım. Kurgusu, yazımı vb. şekilde olaya bakınca ciddi anlamda başarılı bir kitap. Ancak uzadıkça tadı azalmaya başladı benim açımdan.

Kapak başta alakasız gibi gelmişti bana ama içerikte müziğin bol bol yer aldığı düşünülürse oldukça normal bir kapak :) Yine de aynı yayınevinden yapılan önceki baskı kapağını ben konuya çok daha uygun buldum. Akıcı olmasına da değinmeden geçmeyeyim. Ciddi anlamda son 150 sayfaya kadar elimden bırakamadım. Daha önce de söylediğim gibi son 150 sayfa daha kısa tutulsa benim açımdan çok daha keyifli bir kitap olabilirdi. Sanırım yazacaklarım bu kadar. Başka yazılarda görüşmek üzere...

Bir Masum Menekşe - Kathryn Kramer / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Turun son gününe gelmiş bulunuyoruz. Son günkü yorumlardan biri de benim yorumum olacak. İlk olarak kısaca kitabın konusundan bahsetmek istiyorum. 

Stephen Valentine, yıllar önce ülkesinden ayrılıp Venedik'e yerleşmek zorunda kalmıştır. İngiltere kralı değiştiğinde, İngiltere'deki topraklarını geri istemek için saraya gider. Hiç ummadığı olaylar gelişir. Madrigal'ı ilk gördüğünde onun kim olduğundan haberi yoktur ve kendini ondan etkilenmiş olarak bulur.

Madrigal, ailesini kaybettikten sonra İngiltere kralının himayesi altında yaşamaya başlamıştır. Sarayda lavta çalarak çevresindekileri etkilemeyi başarmaktadır. Stephen ile karşılaşan Madrigal aralarındaki şeyin aşk olduğunu düşünse de Stephen'ın davranışlarına anlam veremez. Krala kurulan komployu istemeden öğrendiğinde bu haberi krala ulaştırmaya karar verir ve kendinde birtakım değişiklikler yaparak halk ozanı kılığında yollara düşer.

Kitabı hızlı bir şekilde okudum. Akıcılığı orta düzeydeydi. Stephen ve Madrigal'ın hikayesi bize o dönemin şartları hakkında bilgi veriyordu. Güller Savaşı'nı okumak hoşuma gitti. Tarihi aşk romanı türündeki kitabın benim için olumsuz tek yanı Türkler ile ilgili ara sıra geçen negatif cümlelerdi. 
Bir şekilde milliyetçilik duygularımı harekete geçirdi. Türkleri haksız yere küçük gösteren sahnelerden rahatsız oldum.

Kitabın kapağı güzeldi ancak konuyla uyumla değildi. Orijinal ismi(Desire's Masquerade) ile bizdeki adı arasında pek bir bağ yok. Her şeye rağmen 1400'lü yılları okumak güzeldi. Benim bu kitap için puanım 3/5 idi. Yeni turlarda görüşmek üzere... Hoşça kalın.

Bir Masum Menekşe - Kathryn Kramer / Ön Okuma




Turun ilk günü size kitabımızdan ufak bir bölüm sunmak istedik. Keyifli okumalar. Çekiliş için RKBT Facebook sayfasına bekliyoruz.