Vezir - Aimee Carter / Kitap Yorumu (The Blackcoat Rebellion #2)


Vezir, The Blackcoat Rebellion serisinin 2. kitabıydı. İlk kitaptan daha aksiyonluydu. Öyle akıcı bir romandı ki nasıl bitirdiğimi bilemedim. Sonu çok heyecanlı bir yerde bitti yani sonraki kitabı nasıl bekleyeceğimi bilemiyorum. Yayınevi çok kısa aralarla çıkardığı için kitapları beklemeye çalışacağım  artık :) İlk önce şuraya Piyon için yaptığım yorumu bırakayım. TIK.

Kitty Doe, ilk kitapta ne olduğunu anlayamadan maskelenmişti. Başbakanın yeğeni Lila Hart'ın kopyası olarak uyanmıştı. Lila gibi davranmak onun için tek bir anlama geliyordu. Benjy'ye kavuşabilmek için isyanın bir an önce başarılı olmasını sağlamak. VI ve VII'ler zenginlik içinde yaşarken bunların alt kademelerine sahip kişilerin zar zor yaşadıklarını anladıktan sonra tek amacı bu düzeni yıkmak olmuştu. Bu düzen yıkıldıktan sonra Benjy ile aşkına kaldığı yerden devam edebilecekti. Ona yardım eden sahte nişanlısı Knox ile Karaceketliler için çalışırken Lila gibi davranmaya devam ediyordu.

Vezir'de hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Lila gibi davranmaya devam eden Kitty, sahte nişanlı Knox ile davetlere katılmaya devam ederken Benjy'yi de korumaya çalışıyor. Bir noktadan sonra bu durum öyle içinden çıkılmaz bir hal alıyor ki Kitty, Benjy dışında kime güvenmesi gerektiğini şaşırıyor. Olaylar Kitty'nin hiç ummadığı gibi gelişiyor ve Kitty kendisini asla olmak istemediği bir yerde buluyor.

Bu romanda Başkayer'i yakından görüp tanıma imkanı da bulan Kitty, orada bulmayı hiç ummadığı birini de buluyor. Gerçi kitabın doruk noktası muhtemelen Kitty'nin kendisiyle ilgili gerçekleri öğrendiği kısımdı. Öyle bir şeyi bekliyor gibiydim ama biraz farklı olduğunu düşünmüştüm. Kitty'yi daha neler bekliyor çok merak ediyorum, çok belirsiz bir yerde bitti kitap. Sonrakinde Karaceketliler ve başbakan Daxton Hart kozlarını paylaşacak sanırım. Okumayı dört gözle bekliyorum. Şimdilik hoşça kalın.

NOT: Yayınevi ocak ayında serinin son kitabını çıkaracağını duyurdu. Mutluyum :D

0 yorum:

Yorum Gönder