Juliet Paramparça - Leisa Rayven / Kitap Yorumu (Starcrossed #2)


Juliet Paramparça'yı bitirdim. İlk kitap Sahte Romeo'yu bitirince muhteşemdi demiştim. Bu romanda da fikrim değişmedi. Sahte Romeo'yu okurken hissettiğim o büyü bozulacak diye korkuyordum ama çok kısa sürede boşuna korktuğumu fark ettim. O nasıl bir yazmaktır, öyle güzel ki devam etmesini istemekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden. Daha önce okumayanlar için Sahte Romeo yorumunu da ekliyorum. TIK.

Romanda geçmiş ve gelecek arasında gidip geliyoruz. Oyunculuk eğitimi alan aynı dönem öğrencileri Ethan ve Cassie'nin unutulmaz aşkını okuyoruz. Sahte Romeo'da bir kısmını okumuştuk. Juliet Paramparça'da yine geçmiş gelecek arası sahneler var ama bu kez gelecek kısmı daha fazlaydı sanki. Ethan Holt, önceki romanda dengesiz davranışlarıyla hepimizi sinir etmişti ama aynı zamanda aşık olduğunu belli eden hali de hoşumuza gitmişti.  

Cassie ve Ethan'ın ayrılıklarının üzerinden 3 yıl geçmiştir ve bu süreçte ikisi de oyunculuk alanında yüksek noktalara gelmişlerdir. Bir teklif ikisini aynı tiyatro oyununda başrol olarak birleştirdiğinde geçmişi hatırlamamak imkansız bir hale gelmiştir. İki kez terk ettiği Cassie'den üçüncü bir şans isteyen Ethan, sabırla istediğini elde etmek için çalışmaktadır. Sonuçta kendini affettirmek için önceki kitapta 1162 kez "Seni Seviyorum" diyen bir insan Ethan, çabucak pes edecek hali yok :)

Cassie'nin hatıraları çoğunlukla hüzünlü olsa da ilk günkü gibi duran aşkı sürekli Ethan'ı affetmesini söylemektedir. Ethan'daki değişimi fark etse de içindeki korkuları atamayan Cassie için vereceği karar çok zordur. Oyun için yaptıkları provalar, oyun öncesi gerginlikleri, oyun sonrası basın yazılarını okurkenki halleri çok eğlenceliydi. Bazı sahneler ciddi anlamda üzücüydü ama geneli muhteşemdi, her şeye rağmen iki kitabı da çok severek okudum.

Seri devam ediyormuş ancak bu kez Ethan'ın kardeşi Elissa'yı okuyacakmışız. Ben bu yazar ne yazsa okurum. O yüzden seri devam ederse mutlaka okuyacağım, eğer devam etmezse de orijinal dilden bulup okuyacağım. Öyle ya da böyle bırakmam bu seriyi :) Ne yazsa okunacak yazarlarım arasında yerini çoktan aldı Leisa Rayven. Takip etmek düşer bize. Şimdilik hoşça kalın. Başka yorumlarda görüşmek üzere...

Kitaptan bazı alıntılar:

Bir erkek arkadaş ne zaman erkek arkadaş değildir.
Erkek arkadaş Ethan Holt olduğu zaman.

---

O anda birdenbire yüzümdeki bütün kan çekildi.
Ethan güldü. "Cassie sakin ol. Sana benimle evlenip evlenmeyeceğini sormuyorum."
"Hıı. Tamam." Ciğerlerim tekrar çalışmaya başladı.
Ethan bana hafifçe gülümsedi. "Henüz."

---

Diyelim ki insanlar kitaplar. Hayatlarımıza giren herkes birkaç sayfamızı görür. Hoşlarına gidersek onlara daha çok sayfalarımızı gösteririz. Eğer onlardan hoşlanırsak onların düzeltilmemiş kısımları da görmelerini isteriz. Bazı insanlar kenarlara not alır. Hikayemizde ve bizde iz bırakırlar ama en sonunda, bizi bir insan olarak temsil eden basılmış kelimeler, bizim iznimiz olmadan değişmezler." 

---

Ama mesele şuydu ki eğer insanlar kitap olsaydı Ethan seksi, akıllı, ,sizi salya sümük ağlatsa da elinizden zor düşüreceğiniz akıcı, çok satan bir kitap olurdu.

0 yorum:

Yorum Gönder