Babam İflas Edince - Asude / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Babam İflas Edince, Asude'nin okuduğum 5. kitabıydı. Ve sıralama yapsam ilk 2'de mutlaka yer alır. Çok keyifli, eğlenceli bir romandı. Kahkahalar eşliğinde okudum desem yalan olmaz. Kitabın türü romantik komedi, tabii ki eğlenceli olacak diye düşünmeyin. Romantik komedi denen öyle kitaplar okudum ki o yüzden iyiye hakkını vermek istiyorum. Cidden iyiydi hatta kasım ayında okuduğum en iyi kitaptı. 

Verda Alkaya, İngiltere'de moda eğitimi alan zengin bir ailenin tek çocuğudur. Marka eşyalarıyla mutlu bir ilişki yaşayan Verda, okulunun 7. yılında ancak son sınıfa gelebilmiştir ve annesi o kötü haberi verir. Babası iflas etmiştir ve yaşamını aynı şekilde devam ettirmek istiyorsa babasının seçtiği biriyle evlenecektir. Tabii ki o kişi zengin olacaktır. Markalarından vazgeçmemek için her şeyi yapabilecek olan Verda, ailesinin teklifini kabul eder. Okulu biter bitmez soluğu ülkesinde alır. Evleneceği kişiyle tanışacağı o gün geldiğinde Verda'yı büyük bir sürpriz bekliyordur. Yakışıklı, zengin, kendinden emin duruşuyla herkesi etkisi altına alabilecek biri yani Murat Arsever. Murat, Verda'nın hayallerinin ötesindedir ama işte o ama malesef vardır :) O kısımları okuyunca anlayacaksınız. Bu arada Verda ne sinir bir karakter değil mi? Bence de öyle :D

Murat, babasının arkadaşı olan Sami amcasının kızıyla evlenmeyi kabul eder. Birbirlerini tanıyacaklar ve uygunlarsa evleneceklerdir. Bu istek babalarına aitti belki ama son karar ikisinin olacaktı. Verda ile karşılaşmaları, tanışmaları hatta sevgili olmaları bile bir garipti. Tam Verdalık hareketler diyebiliriz. Verda'nın marka takıntısı Murat'ı şüphelendiriyordu ancak Murat'ın öncelikli amacı da Verda'yı bu marka takıntısından kurtarmaktı. Verda'nın derdiyse markalarına sponsor olacak bir koca :D Böyle zıt kutuplarda olan iki kişi bir araya gelirse ne olur'un cevabı niteliğinde bu roman.

Rüya ve Beste'yi burda okumak güzeldi. Sezin'in olayını henüz çözemedim ama sanırım onun hikayesini de bir kitapta okuyacağız. O yüzden gizemini koruyor diye düşünüyorum. Kitaptaki diğer karakterler tam dozundaydı. O yüzden sıkılmadan hızlı bir şekilde okuyup bitirdim kitabı. Akıcı olması yönünden tipik bir Asude kitabıydı. Gece başladım, ertesi akşamüstü bitmişti. Ephesus Yayınları'nın göz yormayan puntolarının da katkısı büyük tabii. Verda'nın ailesinin de maşallahları var, ummadık taş baş yarar demek istiyorum(okuyanlar anlayacaklar) ve yazımı burada bitiriyorum. Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder