Piyon - Aimee Carter / Kitap Yorumu (The Blackcoat Rebellion #1)


Herkese merhaba

Severek okuduğum yazarlardan Aimee Carter'ın yeni serisinin ilk kitabı yıllar süren bekleyişin ardından çıktı. Tanrıça serisini soluksuz okuduğumu ve son kitabının çıkması için gün saydığımı hatırlıyorum. O günden beri hep bu seriyi bekledik ve sonunda kavuştuk. Zamansızlıktan dolayı okumam biraz gecikti ama elime aldıktan sonra kısa sürede bitirdim. Bu açıdan yazar beni hiç şaşırtmadı. Akıcılık yine süperdi. 

Kitty Doe, bir Ekstra'dır. Yani bir ailede doğan ikinci çocuktur ve devlet tek çocuğa izin verdiği için genelde Ekstralar grup evlerinde ailesini bilmeden büyür. Kityy'de bir grup evinde kalmaktadır ve 17. doğum gününde girdiği sınavda 4 veya üstü olmayı düşlerken sınav sonrası 3 rütbesini alır. Bu malesef kayda değer bir rütbe değildir. 3 olduğuna dair ensesine yapılan dövme hayatının artık farklı olacağının kanıtıdır. Kaldığı grup evindeki sevgilisi Benjy, henüz sınava girmemiştir ve onun çok daha iyi bir rütbe alacağı bellidir. Onun hayatını mahvetmek istemeyen Kitty 1 aylığına bir arkadaşıyla gece kulüplerinde çalışma kararı alır. Gece kulübündeki ilk gecesinde ona en yüksek parayı veren kişinin ülkenin başbakanı Daxton Hart olduğunu gördüğünde ve Daxton ona iki seçenek sunduğunda karar vermesi zor olmaz. Hiç bilmeden Daxton'ın teklifini kabul eder.

Lila Hart, başbakan Daxton'ın yeğenidir. Çıkarmaya çalıştığı isyan sebebiyle büyükannesi ve dayısı tarafından öldürülen Lila'nın öldüğünden halkın haberi yoktur ve Hart ailesi karar verir. Maskeleme yapılacaktır. Hazırlıklara başlanır ve kısa sürede Lila ile neredeyse aynı gözlere sahip bir kız bulunur. Rütbesi 3 olan Kitty Doe.

Yapılan maskeleme sonrası uyandığında bilmeden kabul ettiği şeyin ölen Lila Hart'ın yerine geçmek olduğunu öğrenen Kitty, vücudunda kendinden bir şey kalmadığını fark eder. Lila'nın annesi Celia ve yine Lila'nın nişanlısı olan Knox, Kitty'nin uyum sağlamasına ve Lila gibi davranmasına yardım ederler. On gün süren çalışmalar sonunda o gün gelir ve Kitty'nin ilk öğreneceği şey kimsenin nerede ve nasıl bir yer olduğunu bilmediği Başkayer'i görmek olur. 

Başkayer konusuna hiç girmeyeceğim ama dehşet ötesi bir yer olduğunu bilmelisiniz. Dünyadan o güne kadar haberi olmayan Kitty'nin, sevdiklerini koruma içgüdüsüyle söylenen her şeyi yapmaktan başka çaresi yoktur. Tam tersini düşünüyor olsa bile. Meşhur büyükanne Augusta Hart, dayı Daxton Hart, anne Celia, nişanlı Knox, Benjy gibi karakterler kesinlikle konuyu renklendirmiş. Aksiyon hiç düşmüyordu. Kitabı bitirip kapağını kapadığımda bir an önce ikinci kitabın gelmesini diledim. Ephesus Yayınları beni duymuş olacak ki İstanbul Kitap Fuarı'na serinin 2. kitabı Vezir'i yetiştirdi. En kısa sürede okuyacağım :)

0 yorum:

Yorum Gönder