Ekim Ayı Babil.com Alışverişim


Herkese merhaba

Geçen ayki iki siparişten sonra ekim ayında da iki sipariş verdim. Geçen ay ilk kez alıp okuduğum Arka Kapak'tan çok keyif aldım ve fark ettim ki dergi okumayı çok ihmal etmişim. Bu ayki dosya konusunun Peyami Safa olduğunu öğrenince de ekstra heyecanlandım. Sepete ilk atılan Arka Kapak oldu.


Serilerimin devam kitaplarını almayı da ihmal etmedim tabii ki. Sahte Romeo'nun 2. kitabı Juliet Paramparça bu ayki alışverişimde yerini hemen aldı. Romanlarını severek okuduğum Colleen Hoover'ın yeni romanı Ya Hiç Gelmeseydin'de sabırsızlıkla beklediklerimden biriydi, kendisi Çarpılma romanının devamı oluyor ve ben Çarpılma'ya bayılmıştım. Eskort 2'yi almak için biraz geç kaldım ama ne demişler geç olsun güç olmasın, kendimi daha fazla tutamayıp onu da ekleyiverdim

Son olarak isteğim üzerine babil.com aracılığıyla Papersense Yayınları tarafından gönderilen Nimetşinas, deri kapağıyla beni büyüledi. Sanırım Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın tüm kitaplarını aynı şekilde alacağım. İlk siparişim bu 4 kitap ve 1 dergiden oluşuyordu.


İkinci siparişim 4 kitaptan oluşuyordu. 70 tl ve üzeri alışverişlerde BKM ile ödeme yapıldığında anında sepetten 15 tl düşüyordu. Bu kampanya şu an hala devam ediyor. İlgilenenler babil.com'a göz atabilir. Bu arada BKM ile ödeme büyük rahatlık, herkese tavsiye ederim. Neyse aldığım kitaplara dönecek olursak yazarın okumadığım tek kitabı olan Aşk Her Şeyi Affeder Mi?, fazlasıyla kararsızlık yaşadığım ve sonra yine de sepete attığım Senden Sonra Ben, deli gibi merak ettiğim Parazit ve Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat ikinci siparişim için sepetime attığım kitaplardı. 60 tl üzeri siparişe babil.com'un hediyeleri var. Bu hediyelerden de Papersense Alıntılar Defteri'ni seçtim ve deftere bayıldım.

Gelelim alışverişin memnun kalmadığım kısmına. Siparişlerim birkaç gün sonra geldi. Hatta iki siparişim de aynı gün ulaştı. Heyecan içinde kolileri bir açtım. Aldığım 8 kitabın 5'i hasarlı. Hem de 2-3 tanesi ağır hasarlı yani. Tabii hemen babil ile iletişime geçip değişim için gönderdim. Sonraki hafta yeni kitaplarım geldi. Yine bir heyecanla açtım. Ne göreyim. 2 kitabım eksik ve 1 kitap fazla. İkinci siparişimi aynen göndermişler. İlk siparişimdeki 2 kitabım eksik. Yine müşteri hizmetlerini aradım. Kitabı iade edeceğimi söyledim. Fazla gönderilen kitabı geri göndermememi söyledi görüştüğüm kişi, hatamızı telafi etmiş oluruz belki biraz dedi, eksik kitapların çıkışını yapacağız dedi, teşekkür faslından sonra telefonu kapattık. Sonraki hafta geldi ve salı günü bir telefon aldım. Telefondaki kişi Babil'den aradığını söyleyip fazla gelen kitabı onlara geri göndermemi söyledi ve eksik kitapları çıkaracaklarını söyledi. Bu arada fazla gelen kitap 5 tl civarına aldığım Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat :) Ben de hiç üşenmeden gidip o 5 tl'lik kitabı kargoya verip Babil'e gönderdim. Birkaç gün sonra kitaplarım sağlam şekilde geldi ama ben bu süreçte iki kez hayal kırıklığı yaşayıp, tüm yoğunluğuma rağmen bana çok ters bir yerde bulunan MNG Kargo'ya iki kez gidip, tüm kitaplarıma ulaşmak için 19 gün beklemiş oldum. Babil'in tutarsızlığına ise bir şey diyemiyorum. Keşke ben iade edeceğimi söylediğimde hediyemiz olsun denmeseydi. Bu tutarsız durum ortaya çıkmazdı en azından. İster istemez artık bu deneyimden sonra babil.com'dan yüklü miktarda alışveriş yapamayacağım. Artık ufak alışverişlerle devam ederim diye düşünüyorum. Sizlerin bu tarz sıkıntılar yaşadığınız bir kitap satış sitesi var mı? Merak ediyor, yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler :)

3 yorum:

  1. Seçtiğin kitaplar gerçekten ilgimi çekti. Güzel seçimler olmuş :) Ben genelde hepsiburada.com dan kitap alışverişi yapıyorum ve daha hiç bir sorun yaşamadım. İki gün içerisinde geliyor genelde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsiburada.com çok iyi cidden. Hele perşembe kampanyaları şahane :D

      Sil
  2. Beğeniyle okudum, paylaşımınız için teşekkürler.. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil