Ağustos Ayında Neler Okudum?

Herkese merhaba

Zamanında yayınlamayı unuttuğum bir yazıyla karşınızdayım :D Ay biteli 20 gün olsa da yazıyı yayınlama kararı aldım. Ağustos ayı benim için güzel geçti. Tam 13 kitap okudum. İstisnalar dışında çok severek okudum bu ay kitapları. Neler okumuşum, kısaca bahsedeyim.


Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, Tuti Kitap'tan çıkan bir kitap. Yazarı Sinan Candan. Kısa bölümler halinde yazılmış ve inanılmaz derecede düşünmeye itiyor okuyucuyu. Evrim teorisinden tutun doğadaki fraktallara kadar birçok şey hakkında bilginiz zirveye çıkıyor. Hiç sıkılmadan okunuyor. Belki okuma süreniz benimki gibi birazcık uzayabilir ama mutlaka bitirirsiniz ve iyi ki bu kitaba denk gelmişim dersiniz.


Sınırları Zorlamak'ı, bir kitapçıdan geçen yıl 5 tl gibi bir fiyata almıştım ve açıkçası büyük bir beklentim yoktu. Tatil için yanıma aldığım kitaplardan biriydi. Başladıktan sonra tatil falan demeden 1 günde bitirdim :) Bir serinin ilk kitabı olduğunu sonradan fark ettim, şimdi ikinci kitabı da alıp okumak lazım. Yazarın dilini kesinlikle sevdim.


Geceye Fısıldanan Dilekler'de yine bir serinin ilk kitabı. Seri birbirinden bağımsız 3 kitaptan oluşuyor ve bu ilk kitap ancak ben en son bunu okudum. Daha önce yazılarımdan birini okuduysanız serileri karışık okumayı sevdiğimi biliyor olmalısınız. Biraz ters miyim neyim :D Serinin favorim olan kitabı Bir Dilek Kadar Yakın kadar bayılmasam da keyifli bir hikayeydi. 


Zamansız, Burcu Demet imzalı bir kitap. Kendisini severek okuduğumu da eklemek gerek ama bu romanda yazar bir hayli çıtayı yükseltmiş. Önceki romanlarını da okuyup beğenmiştim ama buna bayıldım ve devamını inanılmaz derecede merak ediyorum. Umarım fazla beklemeyiz.


Şimdi Benimsin, fazlasıyla etkileyici bir kitaptı. Okurken zaman zaman aşırı sinirlendim. Yine de tecavüz konusu işleyen kitaplar içinde en beğendiğim oldu diyebilirim. Malum okuduğumuz bu tarz kitaplarda kız ilk fırsatta ona tecavüz eden yaratığı affeder. İşte bu kitabın farkı da burada başlıyor. Yazarı konuyu işleyiş bakımından tebrik etmek istiyorum. Belki hikayenin tamamı gerçekçi değildi ama ciddi anlamda gerçekçi ögeler vardı. 


Hesaplaşma hakkında detay vermeyeceğim. Çünkü yorumu blogta yazdım. Ancak şunu söyleyebilirim. Tutku Oyunları serisinin açık ara en iyi kitabıydı. Yorum için TIK.


Teklif, yazara ikinci kez şans verdiğim kitaptı. Aynı yazarın Çirkin isimli kitabını okumaya başlamış ve resmen kendimi zorlayarak bitirmiştim. Tek kitaba bakarak bir yargıya varmayayım diye Teklif'e başladım ama malesef bu da berbattı. Bir daha okumam :)


Çok severek okuduğum bir kitaptı Kore'deki Çatı Katımdan Sesleniyorum. Detaylı yorumu blogta var. Yorumuma göz atmak isterseniz TIK.


Beni Affet Leonard Peacock, tek kelime ile ifade etmem gerekirse muhteşemdi. 17 yaşındaki bir çocuğun hayata bakışını okuyoruz. Gerçekçi olmasının yanı sıra asla sıkılmadan okuyorsunuz. Yani bu bir ergen kitabı değil. O kategorinin yanından bile geçmiyor. Mutlaka okuma listelerinize ekleyin. Kesinlikle pişman olmazsınız. Matthew Quick yazdıysa alın ve okuyun yani net. Kitap yorumu için TIK.


İhtiyaç, perileri anlatıyor dedik, daha neler neler çıktı. Kötü perilerden kendini kurtarmaya çalışan kızımızın hikayesini detaylı olarak yazdım. Okumak isteyenleri buraya alayım :)


Muzlu Pastam, okuduğuma pişman olduğum kitaplardan biriydi. Bitsin diye çok zorladım kendimi. Beğenmediğim için de detaylı yorum yazmak istemiyorum. Sonuçta herkesin tarzı farklı. Bana hitap etmiyor diye bu kitap kötü demek doğru olmaz. Sevenleri de çok bildiğim kadarıyla ama malesef ben sevemedim.


Düşlerin Terzisi'ni ne büyük beklentiyle aldım. Okuyacağım diye büyük heyecan vardı içimde. Malesef bu kitapta da umduğumu bulamadım. Filmini de izlemeyi düşünüyorum. Umarım filmini severim.


Son olarak şiirsiz olmaz. Uzun yıllardır şiiri ihmal ettiğimi fark edince hemen Sevda Sözleri'ne başladım. Aslında her gün en az bir şiir diyordum ama kitap çabucak bitti :D Artık önümüzdeki şiirlere bakacağız.

Benim geçen ay okuduklarım bunlardı. Siz kaç kitapla ağustos ayını yolcu ettiniz? Çok merak ediyorum. Mutlu haftalar :*

Instagram hesabımı takip etmeyi unutmuyorsunuz değil mi?

2 yorum:

  1. İçlerinden hiçbirini okumadım ama bir kaçını not aldım. ^^ Maşallah ne kadar çok okumuşsun. Benim hep 4-5 kitap oluyor.. Zamanla daha çok okurum inşallah.. ^^ Sevgiyle kal.. ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ay değişiyor benim sayı. Çok net değil yani. Bir ay 10 küsür okuyup ertesi ay 4-5 gibi bir sayıda kalabiliyorum :)

      Sil