İhtiyaç - Carrie Jones / Kitap Yorumu (İhtiyaç #1)


Herkese merhaba

Bu yazım fantastik kitapları sevenlere gelsin. Şahsen ben kitap okurken fantastik türde bir kitap okuyacaksam daha büyük bir heyecanla alıyorum elime kitabı. Çünkü biliyorum ki yazar beni hayalden hayale sürükleyecek. Okurken kafanızda canlandırmaya çalıştığınızda bu fantastik kitaplarda çok ilginç şeyler çıkıyor ortaya ve bu benim hoşuma gidiyor. 

İhtiyaç, bir serinin ilk kitabı. 2008 yılında yayınlanmış ama bizim ülkemizde bu yıl ve hatta bu ay Go Kitap tarafından basıldı. Evet, hani şu mıknatıslı kapakları olan yayınevi :) Herkes bayılıyor bu kapaklara. Kitabın konusundan biraz bahsetmek gerekirse öz babası gibi gördüğü üvey babasını kaybetmiş olan Zara White, annesi tarafından kendisini toparlaması için büyükannesinin yanına gönderilir. Ancak Zara sürekli bir adam görmektedir ve onu takip ettiğini düşünmektedir. Yeni okuluna başladığında ilk görüşte etkilendiği Nick, kısa sürede kaynaştığı Issıe ve Devyn ile beraber bu tuhaflıkların ortasında durduğunu keşfeder. Bir peri olan bu takipçi sürekli Zara'nın karşısına çıkar ve açıktan açığa onunla birlikte gitmesini ister. İnterneti kullanarak periler hakkında bilgi edinen bu 4 arkadaş perilerin hiç de masallarda anlatıldığı gibi şirin ve tehlikesiz olmadığını keşfeder. Bu dörtlü edindikleri bilgilerle ne yapacaklarını bilemezken hiç tahmin edemeyecekleri kişilerin doğaüstü varlıklar olduğunu öğrenir ve Zara'yı gizemli takipçiden kurtarmak için işbirliği yaparlar.

Şimdi olayı açıklamadan ancak bu kadar anlatabildim ama kitapta bolca peri, kaplan, ayı, kurt, çakal vb. şekil değiştiren doğaüstü varlıklara rastlamak mümkün. Başlarda hiç tahmin edemeyeceğiniz karakterler sonlarda değişik şekillerde çıkabiliyor karşınıza. Kitap öyle bir yerde kaldı ki Zara'nın babasını öğrendik, annesiyle ilgili bazı bilgiler öğrendik, büyükanne için ne desem bilemiyorum, çılgın babaanne resmen :) ve Nick favorimdi kendisi bu kitapta. Bakalım devam kitabında kimi nasıl okuyacağız ve ilk kitapta çözümsüz kalan şeyler çözülebilecek mi? Şimdilik benden bu kadar. Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder