Beni Affet Leonard Peacock - Matthew Quick / Kitap Yorumu


Beni Affet Leonard Peacock, gördüğüm ilk anda daha ilgimi çekmeyi başarmıştı. Alıp okumam biraz zamanımı aldı ama kesinlikle iyi ki okumuşum. Çok farklı bir romandı.

Yazarın okuduğum ikinci romanı ve fark ettim ki yazar vurucu romanlar yazmaktan hoşlanıyor. İlla ki sarsıyor okuyucuyu. On sekizinci doğum gününe uyanan Leonard'ın aklında şekillendirdiği planlar çılgınlığın doruklarındadır. Eski en iyi arkadaşı Asher'ı dedesinden kalma P38 silahıyla vuracak ve sonra intihar edecektir. Bu cinayet-intiharı en ince ayrıntısına kadar planlar. Ve 4 arkadaşına hazırladığı hediyeleri paketler. Çaldığı kemanı dinlemekten büyük mutluluk duyduğu çocuk, bir zamanlar birlikte olmayı umduğu kız, yaşlı komşusu ve en sevdiği öğretmenine hediyelerini verecek ve planını uygulayacaktır. Onu yaşadıkları evde tek başına bırakıp modacı olma uğruna giden annesine de ufak bir sürpriz hazırlar.

Tamamen yalnızlaşmış ve ilgisiz kalmış bu çocuğun hikayesi hiç şüphesiz her okuyucuyu etkileyecek. Kendi içinde çelişmeleri, çevreye bakışı, yaşayıp kimseye anlatamadığı kötü olaylar bir şekilde hepsini üstlenip ölmeye karar veren Leo'nun düşünce tarzında muhtemelen herkes kendinden bir şey bulacak.

Matthew Quick romanlarına bir kere başlarsanız diğerlerini de okumadan duramayacaksınız. Ben yeni kitaplarla tabii ki devam edeceğim. Yazarın gizemli ve insanı heyecandan heyecana salan kalemi ile tanışınca farklı bir şey düşünmek mümkün değil. Hayatınıza dokunacak bir ayrıntıyı yakalamadan kitabın kapağını kapayamayacaksınız. Umut Işığım'ı okuduğumda da çok etkilenmiştim ama bu ondan çok daha üst düzeydeydi. Yazar çıtayı iyice yükseltmiş yani. Umarım bu güzel romanlar katlanarak artmaya devam eder. Yeni kitap yorumlarında görüşmek üzere. Sevgiler :)

2 yorum:

  1. Çok beğendiğiniz belli. En kısa zaman da okumalıyım dedirtti bana :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç okumadığım bir yazar. Anlatımını za göre bayılacağımız tarzda ... mutlaka alacağım kitapların arasında olacak. Sevgiler :))

    YanıtlaSil