Sarah Jio - Elveda Haziran / Yorum


Herkese merhaba

Okuduğum 6. Sarah Jio kitabını yazıyorum bugün. Yazarın herhangi bir kitabını okuduysanız tarzını çözmüşsünüz demektir. Pek tarzının dışına çıkmıyor çünkü ama yazdığı kitaplar oldukça akıcı olduğundan kendini okutuyor. Arka arkaya okunursa biraz sıkabilir insanı ama aralıklı olarak okunursa keyifli bir okuma olacağını düşünüyorum.

Elveda Haziran konu itibarıyla beni kalbimden vurdu. Bir kitapsever olarak kitabevi anlatılan romanlara hiç dayanamıyorum :) Başkarakter June, nişanlısıyla sarsıcı bir ayrılık sonrası kendini işine adamış 35 yaşında bir kadındır. New York'ta uluslararası bir bankada müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır ve iş hayatı onu duygusuz bir hale getirmiştir. Geçmişinde kardeşiyle yaşadığı sorunlardan bir türlü kaçamayan June, kardeşiyle iletişimini kesmiştir. Annesiyle de nadiren görüşür. Onun hayatının tamamını iş ve doktorun teşhisini yeni koyduğu panik atak kaplamaktadır. Bir gün teyzesi Ruby'nin öldüğünü ve mirasını June'a bıraktığımı öğrenir. İşlemleri halletmek için gittiği Seattle ona çocukluk yıllarını yani ömrünün en mutlu zamanlarını yaşadığı zamanları hatırlatır. Ve ona miras kalan Mavi Kuş Kitabevi, tüm sırlarını keşfetmesi için June'u beklemektedir.

June, satmak amacıyla gittiği kitabevinde çocukluk hatıralarından başka şeyler de bulacaktır. Teyzesinin bıraktığı ipuçlarıyla birlikte yıllardır kimsenin bilmediği çok güzel şeyleri ortaya çıkarmayı başaran June, hayatının en büyük sırrını da bu gizemi çözmeye çalışırken ortaya çıkaracaktır. Ehh aşkı da unutmamak gerek. Aşkı bulmadan olmaz değil mi? :D

İyi Geceler Aydede, resmen Sarah Jio'nun bu kitap için esin kaynağı olmuş. Kitabın başında da bunu belirtmiş zaten. Şahsen ben kurguya bayıldım. Oldukça sağlam kurgulanmış. Sonuç olarak benim en beğendiğim 2. Sarah Jio kitabı diyebilirim. Kitapla ilgili tek sorunum şuydu. İsim çevrilirken keşke aslına uyulsaydı. Elveda Haziran denince insan haziran ayıyla ilgili bir şey olduğunu düşünüyor. Oysa ki June başkarakterin ismi. Elveda June olsaymış çok daha şahane olurdu bence kitap. Siz Sarah Jio'nun hangi kitaplarını okudunuz ve en beğendiğiniz kitap hangisiydi?

4 yorum:

  1. Bende baılmıştım kurgusuna cok guzel yorumun...keyifli okumaların olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Kitap zevkimiz uyuyor sanirim :)

      Sil
  2. klasik beyaz dizi konuları gibi geliyor bana hiç okuyasım gelmedi o yüzden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarah Jio'nun tarzi hic degismiyor zaten. Bir tanesini okuduysan ve hosuna gitmediyse muhtemelen digerlerini de begenmezsin :)

      Sil