Sarai - J. A. Redmerski / Kitap Yorumu (Katiller Çetesi #1)


Herkese merhaba

Son günlerde yavaş yavaş kitap okuyorken Sarai'ı çok hızlı bir şekilde okudum. Öyle akıcı öyle heyecanlıydı ki serinin devam kitabını nasıl beklerim bilemiyorum. Yazar yine kalemini konuşturmüş. Hem bu kadar sade hem bu kadar akıcı yazması yazara hayranlığımı katbekat arttırıyor. Ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biri Redmerski. 

Biraz konudan bahsedeyim. Sarai, 14 yaşındayken annesi tarafından Javier ismindeki bir uyuşturucu baronuna veriliyor. Tam 9 yılı o adamın yanında geçiriyor. Onun gibi çok fazla kız var ama Sarai en şanslı kız. Çünkü Javier kendi tabiriyle ona aşık. Hiçbir şey Sarai'ın 9 yılını sevmediği bir adamla geçirmek zorunda olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii ki. Diğer kızlardan tek farkı onlar gibi şiddete, tecavüze maruz kalmaması. Tabi zorla tutulduğu bir yerde 9 yıl sevmediği bir adamla birlikte olmaya zorlanmasının bana göre tecavüzden pek farkı yok.


Sarai böyle bir hayat sürerken nihayet iş görüşmek için kaldıkları eve gelen bir Amerikalı ile ordan kurtulacağını düşünür. Bu Javier tarafından parayla tutulmuş bir katil olsa da umut etmekten başka çaresi yoktur ve biraz zorlansa da kendini gizlice adamın arabasına atmayı başarır. Bu yabancıyla konuştukça kararını sorgulasa da artık yapılacak tek şey adamın kendisini Amerika sınırına götürmesini sağlamaktır. Geri dönmemek için her şeyi yapabilecek durumda olan Sarai için hayat artık çok farklı olacak ve daha önce hiç hissetmediği duyguların olduğunu öğrenecektir.

Burdan sonrası az da olsa spoiler içerebilir.

Victor olmasa bu kitap kesinlikle böyle güzel olmazdı. Daha serinin ilk kitabı olması sebebiyle çok şey açığa çıkmasa da Victor ve Sarai'ın yollarının bir şekilde kesişeceğini ve birlikte olacaklarını düşünüyorum. Victor bu Birlik denen şeye küçücük yaşında nasıl bulaştı gibi onlarca soru var aklımda. Umarım Ephesus bizi çok bekletmeden serinin ikinci kitabını çıkarır. Yeni yorumlarda görüşmek üzere...

0 yorum:

Yorum Gönder