Fobi - Wulf Dorn / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Fobi'yi bitirdim. Zaman geçmeden yorumumu yazmak istedim. Öncelikle okuduğum ilk Wulf Dorn kitabıydı Fobi. Fuarda almıştım ancak okumayı sınavdan sonraya bırakmıştım. İyi de oldu. Birkaç arkadaş birlikte okuduk. Böyle oldu mu kitap okumak çok daha güzel çünkü herkes bitirince kitap üstüne konuşmak inanılmaz iyi geliyor.

Neyse konuyu fazla dağıtmadan biraz kitabın konusundan bahsedeyim. Sarah, korkuları sebebiyle işinden ayrılmıştır. 6 yaşında bir oğlu ve mutlu bir evliliği vardır. Evden işini yapmaya devam eder. Tabii korkuları da daima onunladır. Kocasının iş seyahatine çıktığı gece, evlerine kocası olduğunu iddia ederek rahat bir şekilde giren yaralı yüzlü yabancı hayatlarının göründüğünden karışık olduğunu fark etmelerini sağlayacaktır.

Sarah, baştan sona kocasını bulmak ve yaralı yüzlü adamın gerçek olduğunu polislere kanıtlamak için çabaladı. Mark'ın kitapta yer alması güzeldi. Sarah'nın kesinlikle ona destek olacak birine ihtiyacı vardı ve Mark'ın sorunlarının çözülmesi için de Sarah'ya yardım edebilmek önemliydi. Sanırım Mark, yazarın Psikiyatrist kitabının başkarakteriymiş. Onu okumadığım için bu konuda bir şey yazamıyorum malesef ama Mark bu kitabın olmazsa olmazıydı bence. 

Kitabın türü korku-gerilim fakat öyle fazla bir gerilim yoktu. Sadece yaralı yüzlü adamın ne yapmaya çalıştığıyla ilgili bir merak vardı hep. Yazarın yazım tarzına bakacak olursak ki sadece bu kitap için söyleyebilirim, oldukça sade yazmış. Sanırım ben yazarın diğer kitaplarını da okuyunca daha detaylı bir yorum yapabileceğim. Siz Wulf Dorn kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz?

4 yorum:

  1. Ben Wulf Dorn' un psikiyatrist kitabını okumuştum, ama ilk çıktığı zamanlardaydı, dolayısıyla hikayeyi hatırlasam da isimler aklımda çok kalmamış. Ama genel olarak farklı bir tarzı vardı ve çok okumadığım bir tür olmasına rağmrn hoşuma gitmişti. Bence bir de onu denemelisin. Bu arada ben de bu yeni kitabı hakkında bilgi edinmiş oldum, eline sağlık :) sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wulf Dorn kitaplarını stokladım zaten. Ara ara okumayı planlıyorum. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Wulf Dorn in Fobi kitabini 2 gun evvel qutardim haylada etkisinden kurtulamiyorum .cox beyendim . Yeqinki yazarin diger kitablarin a alib okuyacagim . Herkesede tavsiyy edirem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyup sevmemek mümkün değil zaten :) Ben de yazarın okumadığım kitaplarını okumayı planlıyorum.

      Sil