Kafes - Josh Malerman / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Sakın gözlerini açma diyerek ortalığı kasıp kavuran Kafes'i nihayet ben de okudum. Kitap bitince ilk tepkim neden okumak için bu kadar bekledim oldu. İkinci tepkimse bunun devam kitabı mutlaka gelmeli.

Ben korku-gerilim türünü fazla okuyan biri değilim. Her türden okurum ancak gerilime özel bir ilgim yok. Kitabı bitirice içimde bu türe devam etme isteği oluştu. Allahtan ders çalışmam lazım yoksa kütüphanede ne kadar gerilim varsa çıkarır okurdum ☺ Şu KPSS bir geçsin de hayırlısıyla bu dediğimi yapayım.

Konusundan biraz bahsetmek istiyorum. Malorie, kız kardeşiyle yaşamaktadır. Her şey olağan bir şekilde devam ederken garip olaylar olmaya başlar ve Malorie o esnada hamile olduğundan şüphelenmektedir. İnsanlar saldırganlaşıp başkalarını ve kendilerini öldürürken emin olunan tek şey dışarıda bir şeyler olduğu ve onu görenin kendini öldürdüğüdür. Akıllarını kaçıran insanların görüntüleri televizyonda çıktıkça herkes evlerine kapanmaya başlar. 

Bir gazetede verilmiş güvenli ev ilanını gören Malorie, kardeşi kendini öldürdüğünde derhal yola çıkar. Bu ev herkes gibi onun da hem kurtuluşu hem de hapsidir. Çünkü artık dışarıyı görmek mümkün değildir ve gözbağları onların yaşamalarını sağlayan en önemli şeydir. Bu şekilde yıllar geçer. Yaşanan felaketler sonrası Malori'nin çocukları 4 yaşını geçmiştir ve o 4 yıldır daha güvenli bir yere gitmeyi düşünmektedir. Buna cesaret edebildiğinde ise tehlikeli bir nehir yolculuğu onları beklemektedir. 

Bölümler halinde yazılmış bu roman geçmiş ve günümüz olaylarını heyecan içinde aktarmayı başarmış. Yine de bitirdiğimde aklımda binbir soru vardı. Sonu hiç öyle beklemiyordum. Yine de kötü bir son değildi. Sadece biraz basit kalmış romanın tamamına bakınca. Umarım yazar devam kitabı yazar ve bir an önce okuruz. Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder