Her Tarza Uygun Kot Pantolon Modelleri


Kot Pantolon Modelleri
Pantolonlar şekli, rengi ya da tasarımı ne olursa olsun erkek ya da bayan giyim fark etmeden eski çağlardan beri giyim tarzımızda baş unsurlardan biri olmuştur.


Üretilen her giyim ürünü gibi pantolonların üretilme amacı bedeni sarıp, dış etmenlere karşı korumaktı. Genel olarak bel kısmından, hatta ilk üretildiklerinde göğüs bitiminin hemen altından, ayak bileklerine kadar uzanan pantolonlar zaman içerisinde farklı uzunluklar ve tasarımlar ile gardıroplarımızda yerini aldı. 


Pantolonların zaman içerisinde değişkenlik gösteren tek özelliği boyutu ya da tasarımı olmadı. Herhangi bir kumaş türünden üretilen pantolonlarda kot kumaşı birinci sıraya yerleşti ve böylelikle kot pantolon çılgınlığı başlamış oldu. Kot, bir türlü mavi kaba kumaş türüdür. Özellikle Amerika’da kovboylar tarafından tercih edilmesinden ötürü kot pantolonlar başlarda kovboy pantolonu olarak karşımıza çıksa da sonraları adını tarihe kot pantolon olarak kazıyacaktı. İşin daha da ilginç yanı Amerika’da doğan kot pantolonlar ilk başta Levi Strauss (kendisi sonradan Levis kot pantolon markasıyla tüm dünya tarafından tanınacaktı) tarafından üst üste dikilmiş 2-3 çadır bezini denim adlı kumaş boya ile boyamasıyla ortaya çıkmıştı. Bu ilk üretim ilkel kot pantolonlar maden ve petrol işçileri için üretilmiş ve ardından tüm Amerika’ya oradan da tüm dünyaya yayılmıştır.


Türkiye’de 1960’larda oldukça az sayıda yerli fabrikalar ve markalar tarafından üretilmeye başlanan kot pantolon, 1980’de serbest piyasa ekonomisinin bir getirisi olan yabancı marka satışının yasallaşması sayesinde hızla ülke genelinde üretilmeye ve satılmaya başlandı. Günümüzde gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada birden çok kot markası ve modeli bulmak mümkün. Tarzınıza uygun olanı seçmek size kalmış.


Online alışverişin altın çağında, giyim sektörü de bu popülerlikten nasibini almış durumda. Özellikle elbise, pantolon, çanta ve ayakkabılarda mağazalardan çok artık online platformlardan alışveriş tercih edilmekte. Hepsiburada.com’ da istediğiniz tarzda uygun fiyata giyim ürünleri bulmanız mümkün. Kot pantolon markaları çeşitliliği ve inanılmaz kampanyaları ile Hepsiburada.com gözlerinizi kamaştıracak.

0 yorum:

Yorum Gönder