Hep Seni Aradım - Maria Duffy / Kitap Yorumu


William ve Donna aynı gün aynı hastanede doğmuştu. Donna'nın annesi bekar ve iki çocuklu bir kadın olmuş çocuklarını nasıl büyüteceğini düşünüyordu. William'ın annesiyse avukattı. İşkolik olabilirdi ve hatta annelikte tecrübesiz de olabilirdi ama asla çaresiz değildi. Hastaneden çıktığında onu bekleyen mutlu bir yuvası olduğunu biliyordu.

Kitap öyle güzel kurgulanmış ki bu ikili yani Donna ve William birbirlerine yakın yaşıyorlar. Birbirlerini sürekli teğet geçmelerini okuyoruz bol bol. Donna ve William 10 yaşında, 18 yaşında, 25 yaşında gibi başlıklarla okuyucu bilgilendiriliyor. William, zengin bir ailede rahat bir yaşam sürüyor. Onun hayaliyse ailesinin baskısından kurtulup dünyayı gezmek. En yakın arkadaşının intiharı ona kaybedecek zaman olmadığını fark ettirdiğinde hayalini kurduğu şeyi gerçekleştirmeye karar verir. Donna alkolik bir anne ve ona ebeveynlik yapan ablasıyla büyümüş ve artık bir işe girmiştir. Pastanede çalışmakta ve pasta süslemeleri yapmaktadır. Talihsiz bir kaza onu ailesinden ayırdığında elinde ablasının hayalini kurduğu bir dünya turu planı vardır ve ablası için bunu gerçekleştirmeye karar verir.

Burdan sonrası ikilimizin sürekli birbirine teğet geçmesi ve bu seyahatlerden birinde buluştuklarında da aslında buluşamadıklarını görmek okuyucuyu sinir hastası olmanın eşiğine getiriyor. Yazar neden böyke bir kurgu yapmış bilemiyorum. Sürekli ikilinin bir araya gelememesini okuyoruz ve bu durum bir süre sonra sinir bozuyor. Yani kıl payı birbirlerini kaçırmaları veya tam oldu derken yine araya yılların girmesi cidden benim okuma keyfimi azalttı. Sonunda da hiç olmayacak şeyler oluyor. Fuarda koşa koşa aldığıma değmedi malesef. Bu kurgudan çok daha iyisi çıkabilirdi bence. Yine de kitaptaki küçük ayrıntılar, göndermeler güzeldi ama sonunda bazı boşluklar kaldı. Ne bileyim bitirdiğimden beri daha güzel olabileceğini düşünüyorum. Sonuç olarak benim bu kitap için puanım 3.5/5 oldu. Herkese hayırlı kandiller.

7 yorum:

  1. Kapak tasarımı çok güzel gözüküyor. Konusu da dikkatimi çekti açıkçası. Okumak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapak on numara cidden. Tam bahar kapağı :)

      Sil
  2. Yorumunuzu okumaya başladığımda "tam benlik bir kitap " diye düşündüm. Yorumunuzu sonlarına doğru ise bu fikrim değişmeye başladı. Şimdi kitabı alıp almamak konusunda kararsızım? Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin tarzı farklı. Konusu hoşunuza gittiyse alıp okuyun derim :) Ben sınava hazırlandığım için hızlı ilerleyen kitaplar tercih ediyorum şu ara. Kitapta karakterler kavuşamadıkça stresime stres eklendi :D

      Sil
  3. Adsız7/25/2016

    Okurken sürükleyici fakat bitince pek bi anlam ifade etmedi acikcasi klişe geldi birax

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sona kadar hep bir sey olacak diye bekleyip sonunda nasil yani boyle mi bitti seklinde bir seyler soylediysen bendensin :)

      Sil
  4. Kitabı iki günde bitirdim. inanılmaz sürükleyiciydi. tarzımın dışında bir kitap olsa da bir kaç gün yeni bir kitaba başlamayıp bunun hikayesinin keyfini çıkaracağım hala duygu yüklüyüm yani. yazarın ve çevirisini yapanın emeğine sağlık...

    YanıtlaSil