2016 Bursa Kitap Fuarı Nasıl Geçti?


Herkese merhaba

Bursalıların bildiği üzere 19-27 Mart arası Bursa Tüyap'ta Kitap Fuarı vardı. Son ana kadar kararsızdım ama en sonunda çalışmaya karar verdim. Bu yıl Pegasus Yayınlarındaydım. 2. salondaki standtan kitap aldıysanız beni mutlaka görmüşsünüzdür. Hatta belki sizinle ben ilgilenmişimdir :) 


Malumunuz 20 Mart ile ilgili aşırı derecede korkutucu söylentiler vardı. Korkulan olmadı şükür ama belli kesimlerin istediği gibi gitti her şey. İnsanlar korkudan evden çıkamadı ve bu fuara da yansıdı. İlk hafta çok boştu. Son iki gün yoğundu sadece. Neyse konudan fazla sapmayayım. Çalıştığım için rahat bir şekilde gezip fotoğraf çekme imkanım olmadı. Yine de 2. salondan birkaç kare çekebildim. 


Pegasus'ta çalışınca tüm kitapları inceleme fırsatı buldum ve bu aldıklarıma da yansıdı. En üstteki görselde göreceğiniz üzere yüklü miktarda kitabı Pegasus'tan aldım. Onun dışında genel olarak baktığımda birçok yayınevinde çok az indirim vardı ve ben bir liste hazırlamıştım. Onun dışına çıkmayacaktım. Aradığım 3 kitabı bulamayınca biraz liste dışına çıktım ama abartmadığımı düşünüyorum :)

İlk olarak Arkadya'dan Hep Seni Aradım'ı aldım. Alıntıları beni etkilediği için listeye girmişti. Ayraçları fotoğraflamayı unutmuşum ama çok beğendim. Minik bez çantalarına da bayıldım. 

İnkilap Kitabevi, bu yıl geçen yılki indirimi yapmadı ama yine de Dudaktan Kalbe'yi aldım. Çünkü yazarın eksik kitaplarını tamamlamaya çalışıyorum. İnternette de fiyatlar çok farklı olmuyor diyerek kendimi avuttum :)

Novella ve Martı aynı grubun. Aynı standtan iki yayının kitaplarına da ulaşabiliyoruz. Kül, almak istediğim bir kitaptı ama İyi Kız, listede yoktu. Görünce dayanamadım. 


Epsilon, sevdiğim yayınevlerinden biri yine yazarın kitaplarını tamamlamaya çalıştığım için Çarpılma ve Yeni Bir Umut'u aldım.

Aspendos'un standı yoktu ama Nemesis'te kitapları satılıyordu. Yine yazarın eksik kitaplarını tamamlamaya çalıştığım için İlik ve Siyah Damar'ı aldım. 


Bundan sonrası tamamen Pegasus'tan alındı. Fobi ve Tehlikeli Yalanlar yeni çıktı ve acayip merak ettiğim için aldım. Kızıl Kraliçe'yi uzun zamandır okumak istiyordum. Kızıl Yükseliş ve Altın Oğul'da öyle. İmkan varken aldım. Hush, Hush ve Efsane serilerini almayı sürekli erteliyordum ama kutulu haliyle sürekli gözümün önünde olunca dayanamayıp onları da aldım. Telepati serisiyle ilgili fuar boyunca çok güzel şeyler duydum ve yorumlara kayıtsız kalamayıp hiç hesapta yokken alıverdim. Oyunbaz ve Psikiyatrist uzun zamandır listemde olan kitaplardı. Onlar eksik mi kalsın diyerek onları da aldım :) Son olarak instagram çekilişimin kazananı Mucize'yi isteyince onu da aldım. Bu hafta içi kendisine göndereceğim. 

Fuarda toplam 26 kitap almışım. Birini okuyup bitirdim bile. İlk fırsatta yorumunu yayınlayacağım. Son olarak teşekkür kısmına geleceğim. Fuar boyunca beni görmeye gelen takipçilerime çok teşekkür ederim. Boşa uğraş vermediğimin en büyük kanıtıydılar ve beni fazlasıyla mutlu ettiler. Kendini tanıtmaktan çekinenler de olmuş ama onlarla da başka etkinliklerde görüşmeyi umuyorum. Kitap Ağacı arkadaşlarım yine yalnız bırakmayıp uğrayıp hatrımı sordular. Gelen herkese teşekkür ederim. Son olarak bana güzel bir ekiple çalışma şansı tanıdıkları için Pegasus Yayınları'na çok teşekkür ederim. Böyle keyifli bir fuar olmasındaki en büyük etken ekibin güzelliğiydi. Unuttuğum teşekkürler mutlaka vardır. O yüzden gelen herkese teşekkürler diyerek yazıyı noktalıyorum. Mutlu akşamlar.






2 yorum:

  1. Kitap fuarı sana yaramış öyleyse desene :)
    İyi günlerde okuman temennisi ile :)

    YanıtlaSil
  2. Adsız2/11/2017

    Pegasus ta indirim var miydi acaba ?

    YanıtlaSil