Popom Olmadan Asla - Şişman Kız / Kitap Yorumu

Son günlerde gülmekten katılarak okuduğum tek kitaptı. Kendisiyle yolumuz ukitap.com sayesinde kesişti ve iyi ki bekletmeden okumuşum. Kitap Meltemi blogu sahibi Meltem okuyup beğenmişti ve tavsiye etmişti. Kitap gelince dayanamadım başladım hemen. O kadar eğlenceliydi ki nasıl başladım nasıl bitti anlamadım. 

Yüzlerce sayfalık bir kitap değil. Her şey tadında bırakılmış. Hele sonu ayrı güzeldi. Hayatı öyle güzel özetlemiş ki. Bitirip kapağı kapadığımda ne kadar doğru demekten kendimi alamadım. Birbirinin devamı olan kısa hikayelerden oluşuyor. Kısaca konusundan bahsetmek istiyorum. 

Şişman Kız kitabın başında fazlasıyla depresif çünkü sevgilisi Okan hiçbir şey söylemeden onu terk etmiş. Hiçbir türlü Okan'a ulaşamayan kızımız sahibi olduğu takı mağazasına gidip geliyor ve bir de yemek yemekten hiç vazgeçmiyor. Kilosuyla ilgili bölüm sonlarındaki notları da ayrı sevdim. Sadece o notlar bile sizi gülümsetmeye yetiyor.

Kitapta bolca yer alan karakterler Şişman Kız'ın sevgilisi daha doğrusu eski sevgilisi Okan, dostu Ayşegül, Ayşegül'ün eşi Emre ve aile bireyleri. Okan'la ilgili süreç ilk başta fazlasıyla sancılı ama Nazan Öncel konseri sonrası çok başka şeyler okuyoruz. Ek olarak Nazan Öncel şarkılarından bölümler de eklenmiş kitaba. Nazan Öncel hayranları kitabı ayrı sevecek bence :)

Böyle güzel detaylarla işlenmiş bir kitap. Kilolarına takık kişiler için de bir nebze rahatlatıcı olabilir. Hele yolunuz bir aralar diyetten geçtiyse ve diyet sonrası daha fazla kilo aldıysanız işte bu kitap tam sizlik. Hem kafanız dağılıyor hem çok eğleniyorsunuz. Benim bu kitaba puanım 3/5.

1 yorum:

  1. Bende bu kitabı d&r da görüp merak etmiştim ama başka kitaplar olduğu için listemde bunu alamamıştım. Kitabı okumadan gülümsedim :)

    YanıtlaSil