Ocak Ayında Neler Okudum


Herkese merhaba

Bir süredir düzenli yazamıyorum. Zaten geçen ay bilgisayarım bozulmuştu. Çok sık uğrayamadım buralara. Şimdi de fark ettim ki 200'den fazla takipçim azalmış. Neden böyle oldu onu da bilmiyorum. Kısaca moralim oldukça bozuldu şu an :( Neyse KPSS'ye hazırlık falan derken yazılacak onlarca yazı taslak halinde beni bekliyor. Bu hafta fırsat buldukça yazmaya çalışacağım. Umarım yazıları hazırlayıp yayınlayabilirim :)

Geçen ay neler okudum kısmına geçecek olursam 8 kitap okuyabilmişim ki bunca kafa yorgunluğunun üstüne iyi okumuşum :) Cidden kitaba başlarsam testler kalıyor. O yüzden mümkün oldukça başlamıyorum. Biraz fazla uzattım sanki. Yavaştan kitaplara geçeyim.

Yeni yılın ilk kitabı olarak Jennifer L. Armentrout / Lanetli'yi seçmiştim ve iyi ki okumuşum dediklerim arasında yerini aldı. Yazarın daha önce de kitaplarını okumaya niyetlenmiştim ama fırsat olmamıştı. Şimdi neden bu kadar geç kaldım diye kızıyorum kendime. Fantastik türde roman okumayı seviyorsanız kesinlikle Lanetli'yi es geçmeyin. Serinin devam kitabı sanırım yurt dışında henüz çıkmadı. Goodreads'te yazan 2016 Eylül'de çıkacağı ama o kadar beklenir mi ya???


Neşeli kitaplar temama uygun olarak ikinci kitabımı Nemesis Kitap'tan seçtim. Ancak sonradan fark ettim ki serinin 2. kitabından başlamışım. Serideki her kitap ayrı karakteri anlattığı için çok sorun olmadı neyse ki. Şöyle eğlenceli havanızı değiştirecek bir kitap arayışındaysanız Catherine Bybee / Pazartesi Düğünümüz Var'ı tavsiye ederim. Fırsat bulunca serinin diğer kitaplarını da okuyacağım.

Bir Masum Menekşe tur kitabımızdı. Sürükleyiciydi, hızlıca okuyup bitirdim ama pek ısınamadım. Detaylı yorum blogta olduğundan kısaca geçiyorum.

Kiera Cass / Veliaht Prenses'in çıktığını görünce her şeye rağmen hemen okumam gerektiğini biliyordum. Çünkü Seçim serisini cidden seviyorum ve severek okudum. Babasından sonra kraliçe olacak Eadlyn'in hikayesini muhtemelen siz de seveceksiniz :) Şimdi de sırada novella olan Kraliçe ve Gözde var. Tabii ki Eadlyn'in seçimi ne olacak? O da büyük merak konusu.


Heidi McLaughlin / Sonsuza Kadar Benim yine Yabancı Yayınları'ndan çıkan ve ilgimi çeken bir kitaptı. Meraktan oturup bir günde okudum. Çok beğendim. Liam'ı okurken hadi oğlum vazgeçme sakın falan diyerek okudum. Doktor'a acayip sinir oldum. Baya kaptırdım kendimi yani. Bu tarz seviyorum ben onu iyice anladım.

Nina Croft / Teslimiyet'e uzun zamandır merak ediyordum ve tek günde okuyup bitirmelik bir kitap istediğimde bir şekilde elim ona gitti. Akıcı bir romandı. Ben sevdim. En azından 5 üzerinden 3 puan aldı benden :)

Sait Faik Abasıyanık / Mahalle Kahvesi dahil olduğum Türk Klasikleri Okuma Grubu'nun Aralık kitabıydı ancak ben ancak Ocak'ta bitirdim. Kısa öykülerden oluşmasına rağmen bir türlü kaptıramadım kendimi. Oysa ki Sait Faik'i severek okurdum. Zamanlamam yanlıştı sanırım bu kez.


Nalini Singh / Başmeleğin Öpücüğü, Lonca Avcısı serisi 2. kitabı. İlk kitap Meleklerin Kanı'nı okuduktan sonra ne olacak acaba diye ara ara aklıma geliyordu. Daha fazla erteleyemedim ve okudum. 5 üzerinden 5 puanlık bir kitaptı yine. Ancak ben şimdi de 3. kitabı çok merak ediyorum. Umarım çok yakında çıkar. 

Şimdi fark ettim ki iki kitap dışında hep seriye ait kitaplar okumuşum. Aslında daha çok merak ettiklerimi okudum diyebilirim. Biraz seçmece gibi oldu :) Şu an okumaya devam ettiğim ve oldukça ağır ilerleyen iki kitap var. Onları bitirmeden yeni kitaba başlamama kararı aldım. Bu ay kendimden pek beklentim yok :) Sanırım yazacaklarım bu kadar. Şimdilik hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder