The Konjac Sponge Co / Konjac Bitki Lif Süngeri - Pembe Fransız Kil


Herkese merhaba

Bugün blogta Konjac Sünger yorumum var. Bendeki "Pembe Fransız Kil" yani yorgun ve yıpranmış ciltlere uygun olan sünger. Konjac, Japonya'nın 1500 yıldır bolca kullandığı şifa bitkisi. Sünger, bu bitki kökünden elde edilen liflerden yapılıyormuş. Konjac sünger makyaj temizleme, yüz temizleme ve peeling amaçlı kullanılabiliyor. Her yaşa uygun, zengin nemlendirici etkisi olan, pH dengeleyici bir ürün.


Renklendirici içermeyen süngerin lifli yapısı cilde hassas bir şekilde masaj yapıyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. Peeling etkisi ise ciltten ölü hücreleri temizliyor. Konjac sünger ile doğal bir şekilde yüz temizlemesi ve peeling yapmak mümkün. Benim aşırı kuru bir cildim olduğu için ihtiyaç duydukça peeling amaçlı kullanıyorum.

Hassas ve egzamalı ciltler için de uygun olduğu yazıyor web sitesinde ve benim hassas cildimde de kötü bir etki gözlemlemedim. Temizleme jeli ile de kullanılabiliyor ancak ben jel kullanmıyorum Konjac Sünger ile. Sade kullanım benim için daha uygun oluyor.


Konjac Sünger nasıl kullanılır?

Süngeri paketten çıkardınız ve ilk kullanımı yapacaksınız. Ilık suda süngeri ıslatmalısınız. Daha sonra süngeri iki elinizin arasına koyup hafifçe bastırarak fazla suyu alabilirsiniz. Kesinlikle sıkılmaması gerekiyor. Hafifçe bastırmak yeterli. Dairesel hareketlerle, nazik bir şekilde yüze ve boyuna masaj yapılarak kullanılıyor. Temizleme jeline ihtiyaç duyarsanız az miktarda jel işinize yarayacaktır. Ancak jel ile kullandıktan sonra süngerin iyice temizlendiğinden emin olmalısınız. Sünger kullanım sonrası yıkandıktan sonra kuruması için nemsiz bir ortamda kurutulmalı. Asmak için ip askısı var zaten. Önemli olan süngeri rutubetli yerlerden uzak tutmak. Rutubetli yerlerde durması ömrünü kısaltacaktır.


1-3 ay arası değiştirilmesi öneriliyor. Yoğun kullanımda bu süre azalabilir. Kuruması için astığınız sünger kaskatı bir hale geliyor. Bu gayet normal. Sonraki kullanımda yine ılık suda ıslatarak yumuşatmalı ve öyle kullanmalısınız. Tamamen yumuşadığından emin olun ki cildinize herhangi bir zarar vermesin.


Kullandığımız ürün yıprandığında ne yapacağız? Tabii ki atmayacağız. Çünkü geri dönüşümlü ürünler bunlar. Bahçeniz varsa gübre olması açısından toprağa ya da evlerde saksıdaki çiçeklerinize koyabilirsiniz. Markanın ürünleri Vegan Society ve Cruelty-Free tarafından onaylı. Yani ürünlerde hayvansal ürün kullanılmıyor ve hayvanlar üzerinde test edilmiyor.

Konjac Sünger nerede satılır?

Öncelikle piyasada çok fazla taklit ürün var. Bu yüzden alışveriş yapacağınız yer güvenebileceğiniz bir yer olmalı. Bir de alırken cilt tipinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Bu şekilde en etkili sonucu alırsınız.

İnternette biraz araştırma yaptım ve şu an aktif olarak satış yapan siteler:

2 yorum:

  1. Bu süngerleri merak ediyorum ama cildimde sivilce yapar mı diye endişelerim var
    matmazelgreen.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal ürün olursa hiçbir sorun olacağını sanmıyorum :)

      Sil