Konuş Benimle - Laurie Halse Anderson / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Bilgisayarımdaki arıza sebebiyle bir süredir yazamadım. Ancak bu muhteşem kitabın yorumunu daha fazla geciktiremezdim. İlk olarak kitabı bitirdiğimde şunu düşündüm. Bu kitap ülkemizde neden bu kadar geç basıldı? Bence yıllar önce basılmalı ve özellikle lise çağındaki çocuklara okutulmalıydı. 

Başkarakterimiz Melinda, liseye yeni başlayan bir kız. Kimseye söyleyemed?iği ve taşıması çok çok zor olan bir sırrı var. Mümkün oldukça kimseyle konuşmuyor. Okula git, eve gel tarzı bir hayatı var. Tek derdi bir an önce liseyi bitirmek. Yıllardır arkadaş olduğu kişiler ona sırtını dönmüş. Kimse onunla konuşmak istemiyor. O da görünmez olmayı seçiyor. Okulda günler birbirinin aynısı olarak geçerken bir gün O ŞEY'i görüyor. Unutabilmeyi istediği, hayatının belki de en güzel yıllarını cehenneme çeviren O ŞEY Melinda'nın orada olduğunun farkında. O andan sonrası Melinda için çok daha zor. 

Melinda'nın öğretmenlerine verdiği isimler çok hoştu. Favori öğretmen benim için tabii ki resim öğretmeniydi. Melinda'nın birçok şeyi fark etmesini sağlayan o öğretmen favori olmayı kesinlikle hak ediyordu. Bir de Melinda'nın laboratuvar eşi David var. Farklı bir karakter ve o karakterle ilgili havada kalan şeyleri hala merak ediyorum. Kitap bittiğinde tam bir son bulamıyorsunuz. Bir devam kitabı olsa süper olurmuş ama yazar şu ana kadar yazmamış. Bir gün aniden yazmaya başlayabilirmiş. Biraz ilhama bağlı desek yalan olmaz :)

Roman fazlasıyla akıcıydı ve ben yazarın ergenlerin düşüncelerini yansıtabildiğini düşünüyorum. Gerçekçi bir romandı ve aynı zamanda çok etkileyiciydi. Spoi olmaması açısından bazı şeyleri açıkça yazamıyorum ama Melinda'nın yaşadıklarını yaşayanlara da bir örnek olabilir diye düşünüyorum, çünkü birçok şey çok iyi yansıtılmış. Susmak hiçbir zaman çözüm değildir. Son olarak Go Kitap mıknatıslı kapaklarına hayranım. Hep böyle güzel kitaplar yayınlayın lütfen.

0 yorum:

Yorum Gönder