Kızımın Katiline Mektuplar - Cath Staincliffe / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Bugün henüz satışa çıkmamış Kızımın Katiline Mektuplar isimli kitap yorumu ile karşınızdayım. Kitabı yeni bitirdim ve hızlıca yorumunu yazmak istedim. Öncelikle bendeki düzeltilmemiş okuma kopyası. O yüzden yorumum son haliyle ilgili olmayacak.

Kitap bana on gün kadar önce ulaştı ancak yoğunluktan ancak elime alabildim ve hızlı bir şekilde okudum. Malum bu tarz kitaplara başlayınca bitirmeden bırakmak pek mümkün olmuyor. Kitabın türü psikolojik gerilim. Bir annenin, kızının katiline yazdığı mektuplardan oluşuyor. Yazar olayı sürekli mektup şeklinde ele almamış. O mektuplarda olayları anlatmış. Kızının öldürülmesinden üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen kin ve intikam duygularının azalmaması, bir anneye neler yapmış, onu neler yapmaya itmiş onu okuyoruz daha çok.

Mektupların sahibi Ruth, kızı Lizzie'nin öldürülmesinden sonra damadı Jack ve torunu Florence'ı kendi evinde ağırlamıştır. Eski kocası Tony ve onun eşi Denise'te sık sık Ruth'un evini ziyaret ederler. Jack eşini kanlar içinde bulmanın şokunu atamamışken bir de Florence annesinden sonra babası da gidecek diye korkmaktadır. Garip davranışlar sergilemektedir. Bir yandan soruşturma devam etmektedir ve diğer yandan Lizzie ile ailesinin yaşadığı evde kanıt aranmaktadır. Eve girilmesi yasaktır. Aylar ayları kovalarken nihayet katil olduğu düşünülen bir kişi tutuklanır. Ve hiç ummadığı bu kişinin katil olduğunu öğrenen Ruth'un kini sadece daha fazla artmıştır. Bunun üstesinden gelmek 50'lerin sonundaki bir kadın için bile çok zordur ve o mektuplar yazmaya katile kızını neden öldürdüğünü sormaya başlar. Tüm doğruları öğrenmek belki de ona yola devam etmek için bir güç verecektir.

Kızımın Katiline Mektuplar, yazının başında yazdığım gibi oldukça akıcı bir romandı. Bir annenin olaylara bakış açısı da denebilir bir bakıma. Kim kızının katilini bağışlayabilir ki... Peki, Ruth bağışlayabilecek mi? İşte bu konuların çevresinde gelişen olaylar, sizi sürekli kitabı elinize almaya zorluyor. Bitmeden rahat edemeyeceğim hissi hep orada duruyor. Aslında katil ortalara doğru az çok belli oluyor ama öldürme nedeni ve Ruth'un ne yapacağı, nasıl devam edeceği gibi sorular kitabı sonuna kadar okutmaya yetiyor.

Kızımın Katiline Mektuplar, 11 Aralık'ta satışta olacak. Psikolojik gerilim seviyorsanız bu kitaba da şans vermenizi öneririm. Yeni yazılarda görüşmek üzere...

1 yorum: