Ben O Değilim - Fatma Erdek / Kitap Yorumu


Deniz Kızları ile Okuma Etkinlikleri kapsamında Fatma Erdek'in son romanı Ben O Değilim ile karşınızdayım. Son birkaç yazıda bahsettim bu ara fazla okuyamıyorum. Okuyabildiğim kısıtlı zamanda da hoşuma gidecek kitaplara ağırlık vermeye çalışıyorum. Fatma Erdek'in kitabını elime aldığımda beğeneceğimi zaten biliyordum. Yazarın naif tarzı beni her zaman kendine hayran bırakmıştır.

Yazarın okuduğum 3. kitabı. İlk önce Erken Rüya Zamanlar'ı okumuş ve çok beğenmiştim. Daha sonra Gece ile Şafak'ı okumuş yine beğenmiştim. O yüzden eksik kitaplarımı tamamlamış fırsat bulup okumayı bekliyordum ki yeni kitap çıktı. İyi ki çıkmış. Benim böyle bir kitap okumaya ihtiyacım varmış. Yazarın tarz değişikliğini ilk başta biraz yadırgasam da çok çabuk alıştım ve hoşuma da gitti.

İkizlerimiz Arın ve Meriç Soylu. Biri daha ağır diğeri çılgın mı çılgın. Gemici bir ailenin büyük çocukları. Bu kitapta Arın'ı okuyoruz daha çok ve onun ağzından anlatılıyor hikaye. Arın, daha oturaklı olan ikiz. Meriç çapkın, çılgın ama gelin görün ki bu ikiz kardeşler 30'lu yaşların ortalarında aşık oluyorlar. Hem de ne aşk.

Yunanistan'da işlerin kurulmasını sağlayan ve işin başına geçen Arın, memleket hasreti çekse de hayatına devam ediyor. Başarısıyla gurur duyuyor ve Yunanistan'ın en güzel kadınlarından biriyle beraber. Derken işler Meriç'ten gelen çılgın teklif üzerine öyle bir tepetaklak oluyor ki bu işten hem karlı hem zararlı çıkan da Arın'ın ta kendisi oluyor. Tuna'yı da bu çılgın plan sonucu tanıyan Arın bakalım ne hallere girecek :)

Bol bol kadın karakterin yer aldığı bu kitap aslında ince ince düşünülerek yazılmış. Okuyanlar bana hak verecekler. Ufak ayrıntılar beni kitabın içine daha fazla çekti. Benim tek yumurta ikizi kuzenlerim olduğu için olayları hiç yadırgamadım. İkizlerde sık sık görülen şeylerden bahsetmiş yazar. Gerçekten kitaptaki durumlar yaşanabiliyor :)

İlk andan beri bahsettiğim gibi çok akıcı bir kitaptı. Ciltli olarak basılması da artı bir özellik benim için. Ciltli kitabı kim sevmez ki :) Tek takıldığım nokta kapaktaki çocuktu. O hiç Arın'a benziyor mu Allah aşkına :) Kısaca toparlayacak olursam benim için keyifli bir okuma oldu. Yunanistan ile ilgili bölümler okumak da ayrı güzeldi. Umuyorum yazarımız bu tarzda yazmaya devam eder. Gerçi ben her türlü okurum hiç sorun değil :) Yeni yazılarda görüşmek üzere...

0 yorum:

Yorum Gönder