Tess'in Gözyaşları - Pepper Winters / Kitap Yorumu (Karanlık #1)


Tess'in Gözyaşları başladığı gibi hızlı bir şekilde bitti. Sonu da daha devamı var der gibiydi. İkinci kitapta neler olacak merak ediyorum.

Öncelikle belirtmek istiyorum. Kitap şiddet, cinsellik, kaçırılma ve tecavüz içeriyor. Bu tarz kitaplar okumaktan hoşlanmayanların kitaptan uzak durmasını öneriyorum.

Tess Snow, 20 yaşındadır ve 2 yıllık sevgilisi Brax ile yaşamaktadır. Üniversite öğrencisidir. Brax'i sevmektedir ancak hep bir eksiklik hissetmektedir. Brax ile yaptıkları Meksika gezisi ikisinin hayatını da değiştirecektir. Tess artık eski Tess değildir. O bir köledir.

Q, zengin Fransız bir iş adamıdır. Kendi sırları vardır ve içindeki şeytanla baş etmeye çalışmaktadır. Ancak Tess ile karşılaştıktan sonra düzeni gibi düşünceleri de bozulmaya başlar. Meksika'da kaçırılıp Fransa'ya Q'ya gönderilen Tess'in savaşçı ruhu Q'nun kaçmak istediği her şeyi ona hatırlatmaktadır.

Kitapla ilgili ne yazsam spoiler olacak. Bu yüzden konusundan ziyade beğendiğim ve beğenmediğim yönlerinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle kitap akıcı, okurken zorlandığınız bölümler çok fazla. Hani böyle vay bee ne aşk ama diye okumak mümkün değil. Şu ana kadar okuduğum bu tarz kitapların hiçbirine benzemiyor. Yine de uç karakterler yer almasına rağmen kitap kendini okutuyor. Midenizin kaldırmadığı bölümler oldukça fazla olacak. Empati yapılabilecek bir kitap değil. Kimse Tess'in yaşadıklarını yaşamak istemez çünkü. Ben bu tarz kitaplarda geçen uç olayların aşk ile bağdaştırılmasından hoşlanmıyorum. Sanırım kitapta hoşlanmadığım ilk şey buydu. Yani yapılan onca kötü muameleden sonra aşkı kabullenmek mümkün değil bana göre. Hoşlanmadığım ikinci şeyse Tess'in davranışları. Bir insan o kadar kısa sürede nasıl değişebilir. Bir nefret ediyor, bir çözmeye çalışıyor, bir hoşlanıyor. Yani hastalıklı bir karakter bana göre Tess.

Evet, ağır şiddet içeriyor ama akıcı bir kitap. Kurgu olduğunun bilincinde olmalı okuyan kişi ama yine de dünyada bu şeyleri yaşayan kadınlar olduğu göz ardı edilmiyor. Benim kitabı okurken sık sık düşündüğüm bir an önce bitirmekti. Çünkü ister istemez okuyanı etkiliyor. Dark, erotik vb. türlerde romanlardan hoşlanmıyorsanız mutlaka uzak durun diyorum. Son olarak kapakla ilgili bir şey yazmak istiyorum. Orijinal kapağı ile basılmadığı için çok hayal kırıklığına uğrayan oldu ama ben bu halini daha çok sevdim. Sanki kitaptaki gizemler kapağa yansıtılmış gibiydi. Dikkatli bakılınca orijinal kapaktaki kızın silik bir görüntüsü var bizim kapak baskısında. Bu kitapla ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Görüşmek üzere...

GÜNCELLEME:

Serinin 2. kitap yorumu için TIK.

ARKA KAPAK

Muhteşem bir hayatım vardı. Âşıktım, mutluydum ve istediğim her şeye sahiptim. Sonra bir gün, her şey değişti. Bir adama satıldım!

Sevgilisi Brax Cliffingstone, yıldönümlerini kutlamak için Tess Snow'u Meksika'ya götürene kadar ikisinin de geleceğe dair umutları vardı. Altın rengi kumsalların, denizin ve güneşin tadını çıkaracak, birbirlerine yeniden âşık olacaklardı. Ancak gördükleri güzel rüyanın kâbusa dönmesi uzun sürmedi.

Dünyanın gölgelerinden habersiz Tess, kaçırılmış, hırpalanmış ve satılmıştı. Yeniden aydınlığa kavuşmanın bedeli ise Şeytan'la yapacağı anlaşmada, yalnızca bedenini değil ruhunu da ortaya koyması demekti.

Zindanımın derinliklerinde yankılanan bir fısıltı, "Gözlerindeki karanlığı görüyorum," diyordu. "O karanlık beni besliyor, o karanlık beni çağırıyor."
Ve karanlığın tadı kanıma karıştı. Acı, artık kalbimin en tanıdık yolcusuydu.

"Şimdiye kadar yaptığınız tüm 'en iyi kitap' listelerini unutun ve bu kitabı en başa altın harflerle kazıyın. Yılın değil, yüzyılın en iyi kitabı."
-Lip Smackin Good Books-

0 yorum:

Yorum Gönder