Sezgi - Amy A. Bartol / Yorum (Öngörü #2)


Herkese merhaba

Öngörü serisinin ikinci kitabı Sezgi çıkalı bir süre olmuştu ancak alıp okuma fırsatını ancak buldum. Serinin ilk kitabının yorumunu okumayanlar buradan okuyabilirler. İlk kitap yorumumu okuyanlar varsa çok sevdiğimi ve devamını dört gözle beklediğimi bilirler. Ancak bu kitap benim için hayal kırıklığı oldu :(

Gereğinden uzun yazıldığını düşünüyorum. Bu da okurken sıkılmaya yol açıyor. 500 sayfadan fazlaydı yanlış hatırlamıyorsam ama daha kısa olsa ilk kitap gibi akıcı olurdu diye düşünüyorum. Her şey uzun uzun yazılmış. Bu kadarına gerek olmadığını düşünüyorum. Son 200 sayfa akıcı şekilde okunuyor ama ilk 300 sayfa için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Yarı insan yarı melek olduğunu iyice kabullenmiş olan Evie, unutamadığı o felaket gün ile ne yapacağını bilememektedir. Ruh eşi Russell ve çekiminden kurtulamadığı Reed ile ilgili düşünceleri nettir. Reed'e aşıktır ancak birçok problem varken aşk geri planda kalmak zorundadır. Özellikle onunla ilgili olaylar başta Reed olmak üzere tüm sevdiklerine zarar verecekse yapılacak şey bellidir. Ancak olaylar Evie'nin düşündüğünden çok farklı gelişecektir.

Her ne kadar bu kitap farklı şeyler öğrenmemizi, hikayede ilerlememizi sağladıysa da başlarda bir türlü akmadı. Sürekli aynı yerde duruyormuşum gibi hissettim okurken. Yazarın 3. kitapta seriyi toparlayacağına inanmak istiyorum. Bu yüzden bir an önce 3. kitabın çıkmasını bekliyorum.

Ayraç yine ilk kitap ayracı gibiydi. Biraz üzerinde oynanmış tabii ki ilk ayracın. Kapak konusuna gelirsek bizim ülkede basılan kapağı orijinal kapaktan daha çok sevdim. Bu benim için nadir olan bir şey. Orijinal kapak çok basit kaçmış. Bizimki iyi :) Kitapla ilgili son söyleyeceğim şey bazı cümlelerin kurulumuyla ilgili sıkıntı vardı. Bu bir şekilde beni rahatsız etti. Sezgi yorumum bu kadardı. Yeni yazılarda görüşmek üzere...

0 yorum:

Yorum Gönder