Kurucunun Kızı - Amy Engel / Kitap Yorumu (The Book of Ivy #1)


Herkese merhaba

Instagramdan takip edenler bilir. Bayramda 3 blogger(Okuryazar, Pilli Kütüphane ve ben) bir okuma maratonuna başladık. Maratonumuza 7 gün 7 kitap adını verdik. Bayramın ilk günü başladık. Benim ilk kitabım Kurucunun Kızı'ydı. Nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Heyecan hep vardı. Distopya demek istemiyorum çok çünkü distopya yönü çok hafifti ama türü ne olursa olsun okunmaya değerdi.

Ivy, kurucunun kızı. Olaylar onun gözünden anlatılıyor. 16 yaşında ve başkanın oğluyla evlenmesi gerekiyor. Dünyadaki savaştan sonra bir şehir kurulmuş, çit adını verdikleri bir telli yapı ile çevirilmiş. Çitin ötesinde yaşamak neredeyse imkansız. Şehirde suçlu bulunanların cezası çitin dışına atılmak. Değişik bir sistem işliyor. Şehir ikiye ayrılmış. Bir tarafta kurucunun sülalesi ve taraftarları, diğer tarafta savaşı kazanıp başka olan kişinin sülalesi ve taraftarları. Böyle böyle nesiller geçmiş ve huzuru bozacak bir şey olmamış. O gün geliyor. Ivy ve Bishop toplu evlenme töreni ile evleniyor. Ivy'nin görevi belli. Kocasını öldürmek ve böylece babasını başa geçirmek. Ivy, Bishop'ı tanıyana kadar görevini yapmakta kararlı ancak onu tanımak işleri karman çorman hale getiriyor. 

Fazla detay vermek istemiyorum ama bir yandan da her şeyi anlatmak istiyorum. İkinci kitap için aşırı derecede sabırsızlanıyorum. Öyle bir yerde bitti ki devamı nasıl olacak diye fazlaca düşündüm. Ivy'nin ailesinden nefret ettim. Annesiyle ilgili gerçekleri öğrenince şok oldum. Saçma sebeplerle çitin dışına atılan kişilere üzüldüm. 

Kurgusunu çok beğendim. Fazla karakter vardı ama göze batan, gereksiz karakter yoktu. Her şey yerindeydi. Hatta daha fazla uzatılabilirmiş diye düşündüm. Bazı yerler çok kısa geçilmiş. Yine de çok keyifli bir kitap okuduğumu düşünüyorum. Benim için tek olumsuz nokta mantıksız cümleler olmasıydı. Çeviri ya da düzeltmeyle alakalı olabilir bilemiyorum ama oldukça fazla gözüme battı. Her şeye rağmen merakla serinin ikinci kitabını bekliyorum. Şimdilik hoşça kalın.

NOT: Serinin ikinci kitabı kasım ayında geliyormuş. Mutluyum :)

0 yorum:

Yorum Gönder