Beyza Alkoç - Sınır / Kitap Yorumu (Okuma Etkinliği)


Wattpad hikayelerinin romanlaşması son zamanlarda sık rastladığımız bir olay. Bazılarını severek okuyoruz, bazılarına bu nasıl basıldı diyoruz. Her kitabın okuyucu kitlesi farklı. Birçok kritere göre sevilen kitaplar değişkenlik gösterebiliyor. Kitapları sevmede en büyük etkenin yaş olduğunu düşünüyorum. Lise çağlarıyla üniversite veya üniversite sonrası kesinlikle bir değil. Bu yüzden wattpad hikayesi okuyorsam kurgu, anlatımdaki başarı, yazım yanlışları gibi şeylere dikkat ediyorum.

Beyza Alkoç'un ilk kitabı Sınır, Yakamoz Yayınları'ndan çıktı. Biz de Deniz Kızları ile Okuma Etkinlikleri olarak etkinliğini yapıyoruz. Başlarda durgun olsa da ilerledikçe akıcı olduğunu söyleyebilirim. Kurgu için süperdi diyemem ama kötü de değildi. Ufak hataları görmezden geldim çünkü yazarın ilk kitabı ve zamanla kaleminin gelişeceğini düşünüyorum. 

Başkarakter Nehir, 20 yaşında, 3 yıl öncesinde bir kaza geçirmiş ve belden aşağısı tutmuyor. Tekerlekli sandalye ile yaşamına devam etmek zorunda kalmış. İngiltere'de halasının yanında yıllarca kaldıktan sonra evine dönüyor ve kendisini bir evlilik anlaşmasının ortasında buluyor. Şirket birleşmesi gibi düşünebilirsiniz bunu. Bora, tam bir çapkın. Kendisinden başka kimseye değer vermiyor. Babasının amacı onu adam etmek, bunun evlilikle mümkün olacağını düşünüyor ve Nehir'in özel durumu onu bu plana uygun hale getiriyor.

Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama bundan sonrası asıl olayların geçtiği bölümler. İlk bölümler dediğim gibi biraz yavaş ilerliyor. Sonradan hızlanıyor. Bazı çarpıcı cümleler vardı. Eksikleri tabii ki vardı ama genel anlamda benim hoşuma gitti. Kokulu bir kitap olduğunu bilenler vardır muhakkak. Kokulu olması beni biraz zorladı çünkü bazı kokulara karşı alerjim var. Bir süre sonra kokunun yoğunluğu gittiği için rahat okuyabildim. Ayracı da farklılığı ile dikkat çekiyordu. Ne diyelim yazarın yolu açık olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder