Benden Korkma - Şevval Işık / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Benden Korkma, Şevval Işık'ın ilk kitabı. Duyurusu yapıldığında ilk önce ismi dikkatimi çekmişti. Daha sonra kapağı çok gizemli duruyor, okumam gerek dediğimi hatırlıyorum. Ve nihayet okuyup bitirdim.

Alexis ve Harry'nin hikayesini okuyoruz. Alexis kendi halinde yaşayan öğrenci bir kızken bir gece tanık olduğu cinayet onun hayatını değiştirir. Katil, Alexis'in olayı gördüğünü fark etmiştir ve artık Alexis'in bu olaydan kurtuluşu yoktur. Bunca olayın üstüne o katil Alexis'e aşık olursa ve ondan bir şans isterse ne olur?

Öncelikle yazarın ilk kitabı. Wattpad temelli bir kitap. Bu kapsamda değerlendirmeye çalıştım. Konusuna bayıldım onu baştan belirteyim. Konu iyiydi ancak gözüme takılan ufak şeyler dikkatimi dağıtmaya yetti. Kitapta yabancı karakterler yer alıyor. Olay başka ülkede geçiyor ancak kullanılan kalıplarda çok fazla Türk ögelerine rastladım. Haliyle biraz dikkatimi dağıttı çünkü yabancı bir roman okuyormuş havasındayken kendimi birden Türk romanına geçiş yapmış buldum. Bu yüzden de keşke Türk karakterlerle yazılmış bir roman olsaydı diye düşündüm. O şekilde olsa bu detaylar göze hiç batmayacaktı.

Yazarın ilk kitabı olması sebebiyle bunu görmezden geldim. Çünkü kitap kendini okutuyor ve sonu çok heyecan verici bir yerde bitiyor. Devam kitaplarının geleceğini sanıyorum. İkinci kitapta bu tür sorunlarla karşılaşmayacağımı umduğum için okumayı düşünüyorum. Ayracıyla ilgili de bir şey söylemek istiyorum. Benim malesef hoşuma gitmedi. Dar, uzun bir ayraç olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Benim bu kitapla ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder