Sinem Akça - Bana Şans Dile / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

RKBT ve Sihirli Kitap ortaklığıyla yaptığımız etkinlikte yorum günüm geldi çattı. Sinem Akça'nın daha önce çıkan kitaplarını okumamıştım. Bana Şans Dile ile tanışmış oldum. Böğürtlen Yayınlarının yayın hayatına başladığı kitaplardan biri olma özelliğini de taşıyor Bana Şans Dile. 

Didem'in hikayesini Yasemin'in anlatışıyla okuyoruz. İlk başta bunu biraz yadırgadım ama zamanla alıştım. İlk 100 sayfa biraz durgundu. Sonradan aksiyon bir başladı. Hiç hız kesmeden devam etti ve çok güzel bir şekilde bitti. Didem'in çılgınlıkları bazen yorsa da Yasemin ve Elif bir şekilde toparlıyor olayları.

Elif kendi halinde çalışan bir kız, aşk hayatı pek olumlu yönde gelişmiyor maalesef. Yasemin ve Erhan tatlı bir çift. Erhan geleneksel bir adam. Yasemin yıllarca iş hayatında yer almış bir kadın. Geçmişinde mutlu olmadığı şeyler yaşamış ancak karşısına Erhan çıkınca her şey değişmiş. Elif ile ilgili ayrı bir kitap gelecek mi bilmiyorum ama kitapta en az geçen karakter Elif'ti ve ne yazık ki onun için mutlu bir son yoktu. Yasemin'in yaşadıkları da az buz değil ama onun hikayesi önceki kitaplarda anlatılmış.

Didem ikinci evliliğini de noktaladıktan sonra İstanbul'a çocukluk arkadaşlarının olduğu şehre dönüyor. Aralarından su sızmayan bu üçlüden aşkı bulabilmiş mutlu tek kişi Yasemin. Evli ve hamile. Kocasını çok seviyor. Mutlu bir hayatları var. Didem'in İstanbul'a yerleşmesi özellikle Yasemin için çile. Çünkü Didem nasıl diyeyim zor bir insan. Bir kere kendinden başka kimseyi pek düşündüğü söylenemez. İlginç bir kitap karakteri cidden :)

Bora ile tanıştıktan sonra Didem'deki değişiklikler saymakla bitmiyor. Kimseyi umursamayan o çılgın kız bambaşka biri oluyor. Falcılar, alışveriş merkezleri arasında gidip gelen çalışmayı hiç düşünmemiş eski kocalarından aldığı evlerin kiralarıyla rahat rahat geçinen Didem, Bora ile birlikte değişiyor. Bora ona iyi geliyor. 

Biraz Bora'dan bahsetmeden olmaz. Bora İstanbul'da emniyette çalışan bir baş komiser. Zorlu şartlarda çalışan bu adam, sevgilisi Senem ile yollarını ayırıyor. Çünkü yaşadığı hayat ile yaşamak istediği hayat çok farklı. Didem ile tanışınca o hayata biraz daha yaklaştığını fark eden Bora, bir anda kendini Didem ile buluyor ve olaylar gelişiyor. Tadını kaçırmamak için genel anlatmaya çalışıyorum ama Didem'in hikayesi okunmaya değer. Bugün öğlen bir yazı daha gelecek. Takipte kalın :)

Facebook çekilişine katılarak kitabı kazanan 2 kişiden biri olmak isterseniz TIK

0 yorum:

Yorum Gönder