Lola ve Komşu Çocuk - Stephanie Perkins (Anna and The French Kiss #2)


Öncelikle belirtmek istiyorum. Serinin ilk kitabını okumadım. Birbiriyle bağlantılı kitaplar olmadığı için onu sonraya bıraktım ama Anna'nın hikayesi de merak ettiklerim arasında yerini aldı.

Lola ve Komşu Çocuk ile ilgili neler söyleyebilirim kısmına geçecek olursam hani bazı kitaplar vardır. İnsana umut verir. Farklıdır, sade bir dille yazılmıştır ama kendi içinde bir uyum yakalamıştır. Abartılı cümleler olmasa da kendini okutur. Akar gider. İşte bu da öyle bir romandı. Naif bir hikayeydi ve ben böyle hikayelere bayılıyorum.

Lola, 17 yaşında, liseye gidiyor. Sevgilisi Max 22 yaşında ve bir rockçı. Max'in bir grubu var ve konserler veriyor. Görüntüsü de oldukça sıradışı ama sıradışılık konusunda Lola'nın eline su dökemez. Çünkü Lola, renkli peruklar, simli kirpikler, değişik bot ve ayakkabılar, herkesten farklı giyim stili ile oldukça iddialı. Lola'nın hayalleri de giyim stili gibi farklı, okuyanlar bana hak verecek :)

Lola'nın ebeveynleri, Andy ve Nathan ona karşı aşırı korumacılar ve Max'i onaylamıyorlar. Bu yüzden de Lola'yı sürekli denetim altında tutuyorlar. Eşcinsel bir ailenin evlatlık kızı olan Lola bir yerine iki babayla baş etmeye çalışıyor. Lola'nın geçmişten gelen bir yarası var. Bell ikizleri. Cricket ve Calliope Bell. İki sene önce taşınan komşularının ikiz çocukları. Onların evlerine tekrar taşındığını öğrenmek Lola için tam bir kabus oluyor. Çünkü kaçamayacağı kadar yakınlar, Cricket ile pencereleri karşılıklı. Çocukluktan beri arkadaş olsalar da iki yıl önceki ayrılmalarından sonra nasıl davranacağını bilemiyor.

Cricket için bir mucit denebilir. Küçüklüğünden beri yaptığı icatlar ile çevresindekileri mutlu ediyor. 18 yaşında. İkizi Calliope, buz patencisi ve olimpiyatlara hazırlanıyor. Çocukluktan beri hayatı Calliope'nin kariyeri için oradan oraya gitmekle geçmiş, biraz ihmal edilmiş bir çocuk. 2 yıl öncesinin anıları ve duyguları ilk günkü gibi orada. Üniversite için evden ayrılmış olsa da haftasonlarını ailesiyle geçiriyor ve bu Lola için içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bir süre sonra bir seçim yapmak zorunda hisseden Lola acaba ne karar verecek?

Lola'nın hikayesi farklı ama akıcı. Sadelikten ödün vermemiş yazar. O yaşın duygularını aktarmayı başarmış. Hani böyle tatlı ilk aşk hikayesi olur ya bu da öyle hoş bir hikaye. Tadı damağında kalıyor insanın. Lola ve Cricket arasındaki ilişki çok gerçekçi, okuyunca o kadar normal geliyor ki. Sanırım biraz da bu yüzden sevdim. Gerçek hayatı anlatıyor gibiydi. Kitabın ciltli olması da benim için artılardan biri. Hem ciltli kitabı kim sevmez ki... Kitaptaki yıldızlar eminim dikkatinizi çekecek. Konuyla alakası var ve sanırım okuyanlar bu detayı çok beğenecek. Benim yorumum bu kadar. Başka yazılarda görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. Ben bu kitabı sipariş edeceğim ana merak ettiğim bir şey var kitabın yanındaki defter,rozet ve bez çanta geliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set olarak alırsanız hepsi birlikte gelir ama tek kitap alırsanız sadece kitap gelir. Alacağınız kitapçı ya da kitap satış sitesinde set varsa içeriğini mutlaka belirtirler.

      Sil